Portugalia este campioana emisiilor la nivelul maşinilor noi

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.03.2011
Media emisiilor tuturor maşinilor noi vândute în Portugalia în 2010 a coborât sub 130 de grame CO2/km, statul lusitan fiind primul din Europa care reuşeşte această performanţă.

Portugalia a devenit prima ţară europeană care reuşeşte să ducă media emisiilor maşinilor noi vândute în interiorul ţării pe parcursul unui an la mai puţin de 130 de grame CO2/km. Cifra oficială atinsă de piaţa portugheză în 2010 este de 127.4 grame CO2/km. Anul trecut, Portugalia se afla pe al doilea loc în acest top, ibericii fiind depăşiţi de Franţa.

Pe celelalte două locuri ale podiumului s-au clasat locul întâi al anului trecut, Franţa (130.8 grame CO2/km), şi Danemarca (131.7). Poziţiile imediat următoare au fost ocupate de Italia (132.8) şi Irlanda (133.0).

La cealaltă parte a clasamentului european se află Elveţia (cu o medie a emisiilor de 161.6 de grame CO2/km anul trecut), Suedia (152.3) şi Germania (151.6).

Emisiile maşinilor noi vândute anul trecut în România nu au fost calculate de studiul realizat de JATO Dynamics, raportul organizaţiei europene luând în calcul alte 21 de state de pe Continent.

via | JATO

Comentarii (6)

  • Co2
    si de aici reiese faptul ca nemtii cumpara masini cu motoare mai mari...iar portughezi prefere masinile mai mici, mai economice
    9 0
  • ....
    Nu neaparat ( de ex : un 2.0 l diesel are emisii de CO2 < decat un 1.4 benzina ) ; este vorba , mai ales in cazul pietelor de pe primele locuri din clasamentul respectiv, de sistemul de taxe auto in functie de emisia de CO2 si de reducerile acordate de stat la achizitia unor astfel de autoturisme .
    1 1
  • ...
    si romania unde a disparut?:)
    0 0
  • ...
    Romania nu e in Europa ..
    12 0
  • Monsieur
    Romania
    Dupa cum vezi, Romania este alba, ceea ce inseamna, ca noi poluam chiar mai putin decat portughezii. Avand in vedere pretul carburantului, multe dintre masinii au emisii zero (stationeaza), sau tot din pretul carburantului reiese ca se baga aditivi speciali in componenta sa, reducandu-se astfel nivelul emisiilor, doar se gandesc cei de sus la oamenii de rand. Aaaaaa si sa nu uitam ca multe vehicule au tractiune animala, deci, iar emisii 0. Acest comment este un pamflet si trebuie tratat ca atare. O zi buna!
    3 0
  • nu prea existam-sau poate ca DA!
    Romania nu e inclusa,inca o dovada ca nu suntem(doriti) in Europa sau ca de fapt nu contam.
    Poate asta le da de gandit celor ce se mai gandesc daca sau cat de necesar era succesul DUSTER-DACIA!!!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru