Povestea de iubire s-a încheiat: în Europa, Bentley renunță la versiunea Bentayga echipată cu motorul diesel V8

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 03.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Bentley au anunțat că europenii nu mai pot comanda versiunea Bentayga echipată cu motorul diesel V8. Producătorul britanic este al doilea brand din grupul Volkswagen care decide să renunțe complet la motorizările diesel. Porsche a făcut un anunț similar în urmă cu doar două săptămâni.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din 2016, oficialii Bentley făceau un anunț suprinzător: Bentayga, primul SUV al companiei, putea fi comandat și cu o motorizare diesel V8 de 4.0 litri.

Dar "povestea de iubire" s-a încheiat, iar reprezentanții companiei britanice au anunțat că europenii nu vor mai putea comanda versiunea echipată cu motorul diesel de 435 CP.

Schimbarea legislației (trecerea la noul ciclul de testare WLTP) și faptul că producătorul își orientează strategia către modele electrificate sunt două dintre cauzele care au generat această decizie. Cu toate acestea, Bentley Bentayga V8 diesel va putea fi comandat în continuare în 13 state, printre care Rusia, Africa de Sud și Australia.

În prezent, fanii Bentayga au de ales fie motorizări pe benzină (W12 și V8), fie o versiune echipată cu sistem de propulsie plug-in hybrid capabil să ofere 450 CP și o autonomie în modul electric de 50 de kilometri.  Bentley nu este primul producător din cadrul grupului Volkswagen care decide să renunțe la motorizările diesel: Porsche a făcut un anunț similar în urmă cu câteva săptămâni. 

Via | Autocar

Comentarii (7)

  • Bentley diesel era sodomizare nu iubire
    11 0
  • Dumnezeule mare ...chiar nu stiam ca exista motorizare diesel la Bentley ! Or fi comandat/cumparat multi asa ceva ?
    12 0
  • someone
    dieselul dispare doar din europa in oferta bentley: china si rusia in special raman piete de desfacere a acestei motorizari.
    7 0
  • povestea s-a terminat.... Bentayga nu-l mai accepta pe Diesel ca venea cam "afumat" in ultima vreme
    6 2
  • caat de afon tre sa fii sa dai 200 000 euro pe o masina diesel... nu ai bani de benzina? atunci iti iei ceva ieftin
    7 3
  • Corocsenie Adrian
    Sa vezi bataie pe actualele diesel produse. Sunt destui fani diesel chiar si la Bentley. De ce nu o sa inteleg vreodata cum nu inteleg si blasfemia facuta de VAG sa introduca pe un Bentley diesel...!
    3 0
  • Meteorologogu
    De ce un diesel pe un Bentley ?

    Am avut ocazia sa conduc asa ceva o singura data ... nu ziceai ca este diesel decit citeva secunde dupa pornirea la rece ... in rest ... pot sa-i inteleg pe cei care prefera dieselul
    ...si la cit de multe Bentley-uri diesel umbla prin lume cred ca impactul asupra mediului e minuscul :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru