Predicțiile Renault și Volkswagen pentru 2025: mașinile autonome vor deveni noile birouri mobile cu internet 5G

de Daniel Popescu
Luni, 23.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault anticipează că mașinile autonome vor deveni birouri mobile, fapt evidențiat și de decizia Volkswagen a echipa noile sale modele din 2025 cu conexiuni la internet 5G.

Mașinile autonome își vor face treptat apariția pe șosele începând din prima parte a deceniului următor, ceea ce generează numeroase controverse cu privire la condițiile din trafic și siguranță.

Deși există studii care afirmă că traficul va deveni și mai aglomerat dacă oamenii vor prefera confortul unei mașini autonome în detrimentul transportului în comun, cert este că oamenii vor profita de timpul liber câștigat pentru a se ocupa de diverse lucruri personale sau profesionale.

Urmareste Automarket
Carlos Ghosn, CEO-ul Alianței Renault-Nissan, consideră că mașinile cu funcții complet autonome vor deveni birouri mobile.
"(Mașinile autonome vor aduce) o lume în care suntem liberi nu numai să ne verificăm mailurile sau să ne uităm la televizor în timp ce suntem pe scaunul șoferului, ci și să utilizăm un birou complet în plină mișcare. Poți să fii în mașină și să faci tot ce faci de obicei acasă sau la birou, cu excepția mobilității", a precizat Ghosn cu ocazia Formului Economic de la Davos.

De altfel, rivalii de la Volkswagen au anunțat că viitoarele mașini electrice și autonome ale constructorului, care vor apărea pe piață până în 2025, vor beneficia de conexiuni la internet cu viteze 5G de cel puțin 1 Gbps, semnificativ mai mari decât cei maxim 600 Mbps oferiți de actualul standard 4G.

"Toate soluțiile viitoare pentru mobilitate se bazează pe abilitatea de a gestiona cantități mari de date în interiorul și exteriorul mașinii. 5G este cheia pentru a permite tehnologiei să gestioneze mari cantități de date pentru a îmbunătăți experienta utilizatorilor", explică Volkmar Tanneberger, șeful departamentului de dezvoltare electronică din cadrul Volkswagen.

Via Inquisitr, Automotive News

Comentarii (1)

  • Birouri? Da, poate...Dar eu rămân la părerea că mașinile autonome vor deveni un fel de garsoniere (atât ca formă, cât și ca funcționalitate).
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru