Preferințele clienților BMW din România în 2018: 76% au ales motorizări diesel, iar SUV-ul X1 este cel mai bine vândut model al mărcii

de Cornel Șocariciu
Joi, 31.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 76% dintre clienții care au cumpărat un BMW în România în 2018 au ales o motorizare diesel, în timp ce peste 57% dintre aceștia au optat pentru un SUV. În premieră, X1 a devenit cel mai bine vândut model BMW în România.

BMW România a publicat câteva statistici interesante cu privire la preferințele clienților care au achiziționat mașini pe parcursul anului 2018. Anul trecut, producătorul bavarez a comercializat în România 2.780 de mașini noi, în creștere cu 6% comparativ cu 2017. Totodată, 2018 a fost cel mai bun an din istoria constructorului german în ceea ce privește vânzările în România.

Anul trecut, BMW X5, SUV-ul care domina piața din România în materie de vânzări, a primit o generație nouă. În acest context, X5 pierde titlul de cel mai bine vândut model BMW în România, prima poziție fiind obținută de X1 (403 unități).

BMW X5 a încheiat anul cu 383 de unități comercializate în România, în timp ce ultima poziție a podiumului a fost ocupată de BMW X3 cu 372 de exemplare vândute. Conform oficialilor BMW, în România, 57.6% dintre modelele comercializate în 2018 au fost SUV-uri.

Versiunile echipate cu sistemul de tracțiune integrală xDrive continuă să fie apreciate de publicul din România.

Anul trecut, 81% dintre exemplarele comercializate de nemți pe piața locală au fost echipate cu acest sistem.

În ceea ce privește sistemele de propulsie, modelele echipate cu motoare diesel rămân în topul preferințelor clienților din România. Anul trecut, 75.9% dintre cei care au ales un model BMW nou au optat pentru un propulsor diesel, în scădere ușoară față de 2017.

BMW a înregistrat un an bun și în ceea ce privește segmentul mașinilor electrice. Modelul electric BMW i3 a ajuns la 148 de exemplare livrate, în creștere cu 31% față de 2017. În același timp, românii au cumpărat 44 de exemplare BMW iPerformance (gama plug-in hybrid), în scădere cu 10% față de 2017. În România, cele mai populare modele plug-in hybrid vândute de nemți au fost BMW 225xe iPerformance (18 unități) și BMW 530e iPerformance (13 exemplare).

Nu în ultimul rând, BMW menționează comercializarea a 44 de modele M, un record pentru nemți pe piața din România. BMW M5 și BMW M2 se află în fruntea clasamentului cu câte 14 unități fiecare.

Comentarii (10)

  • kklari
    Ai spus Romania, ai spus tot. Isi cumpara "beamveu" de 30.000 - 40.000 euro, dar neaparat diesel pentru ca consuma cu 1 litru mai putin. Cand in Europa diesel-ul are cota de 35%, la noi 76% de clienti bmw isi iau diesel. De aia sunt rrrromanii cei mai destepti de pe planeta.. atat de destepti incat nici nu contam in lumea asta...
    18 17
  • Stai calm, media vânzărilor de mașini noi la diesel nu este de 76%, aici este vorba de SUV-uri, crezi că în toată Europa aceleași SUV-uri se vând pe benzină în proporție covârșitoare ?
    13 2
  • Anonim
    Cine cumpara suv nu vrea motor de drujba , hybrid sau electric care are autonomie reala pe o astfel de masina sub 200 km . Nu cumpara nimeni BMW nou diesel pentru consum ! Poate la mana a doua cauta BMW diesel pt consum dar la nou cumparatorii de BMW vor performanta si sportivitate nu lesinatiri de hybrid .
    12 9
  • @Anonim
    Niciodata, dar niciodata, sa nu mai alaturi cuvintele "sportivitate" si "diesel" , ca te faci de ras. Si o intrebare retorica: oare BMW X3 30i (benzina, da ?) 252 CP are un motor de drujba si este o lesinatura ?
    12 6
  • Anonim
    Motor de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie cu patru turbocompresoare şi injecţie directă common-rail Noul BMW 750d xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde . Noua generaţie a celui mai sportiv motor diesel cu şase cilindri din lume îşi dezvoltă puterea maximă de 294 kW/400 CP la 4.400 rpm .Concret, motorul oferă un cuplu de peste 450 Nm de la doar 1.000 rpm, în timp ce nivelul maxim de 760 Nm este disponibil între 2.000 şi 3.000 rpm. BMW 750d xDrive şi BMW 750Ld xDrive au viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Performanţele obţinute reprezintă un nou record al raportului putere/cilindree şi cuplu/clindree pentru un motor diesel de serie. Canta mai incolo ca te dai destept dar nu esti .
    6 6
  • @Anonim
    Ar fi bine când abordezi problema legată de sistemul hybrid să te documentezi ce reprezintă, cum lucrează si mai ales care este rolul său. Referitor la diesel totul este ok mai puțin faptul că acea putere si sportivitate nu prea ai unde să o folosești ( în adevăratul sens al cuvântului ) iar 250 hm/h sunt doar pentru fala, că în România nu se va putea circula niciodată cu această viteză. Să fie realiști si pragmatici .
    4 2
  • @Anonim
    Nu faci decât să confirmi mentalitatea, maşină de 120+ mii şi prima grijă e să consume puţin că na.. de econom ce eşti îţi iei aşa ceva. Sunt proşti ăia de la FIA că nu pun şi pe monoposturi 3.0 dizăl.
    4 2
  • @Anonim
    Volvo XC90 T8, motor de 2 litri benzina + electric: 0-100 in 5,5 secunde.
    Nu il iei pentru viteza, il iei pentru siguranta si confort, ca sa nu ajungi ca prostii cu BMW prin santuri si nici nu compari cu un catat de BMW diesel poluant :)
    Si eu stiam ca masinile premium adevarate se iau cu benzinare, nu cacaturi de diesel :))

    @dan_grc: si te pomenesti acum ca s-a schimbat lumea si revine la sedanuri, cand peste tot se vede clar ca SUV-urile au cautare :)
    5 3
  • mircea badea
    mda...sunt de pe la tara, au nevoie de x-uri si diesel sa intre incetisor in cotete cu benveu sa nu sperie animalele..
    4 2
  • @Anonim
    Clar, cei ce vor performanta si sportivitate aleg diesel: ferrari diesel, lamborghini diesel, bugatti diesel, mclaren diesel, toate masinile astea de performanta sunt cu motoare diesel.
    Iar mai nou lesinaturile astea de Tesla, tot motoare diesel au :))

    Multi prosti in ROmania :)

    Nu e de mirare ca daca cauti BMW in sant, gasesti o multime...

    Ca in vorba aia adaptata ... prosti de dau in santuri.
    A se vedea pe Google cat de sportive sunt BMW-urile:
    https://www.google.ro/search?q=bmw+derapat+in+sant&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjC7aKc6JjgAhVztHEKHXDLCVcQ_AUIDigB&biw=1536&bih=733
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru