Pregateste Volkswagen un Golf Coupe cu patru usi?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.09.2009
Publicatia franceza Automobile Magazine lanseaza o ipoteza interesanta: Volkswagen va aduce in gama viitorului Golf 7 o versiune coupe cu patru usi. Aceasta va fi botezata Golf CC.

"Daca Golf 6 va conserva o gama destul de traditionala, nu aceeasi soarta o avea si inlocuitorul acestuia. Viitorul Golf 7 va adopta in gama o varianta inedita de caroserie, care va amesteca genele unei berline si ale unui coupe". Acesta este sapoul unuia dintre cele mai interesante articole aparute in cursul zilei de miercuri in presa internationala. Autorul sau: Yohann Leblanc, jurnalist al revistei franceze Automobile Magazine, una dintre cele mai apreciate si cunoscute aparitii editoriale din Hexagon.

La ce se refera francezul? Conform unor informatii care au ajuns la el prin filiera Volkswagen, constructorul german le pregateste o surpriza de proportii fanilor si iubitorilor gamei Golf odata cu lansarea celei de-a saptea generatii a modelului din Wolfsburg: o versiune berlina cu profil de coupe sau, altfel spus, un membru al unuia dintre cele mai noi tipuri de caroserie nascocite de mintile inteligente din birourile de design ale marilor producatori ai lumii: coupe cu patru usi.

Evident, inedita versiune a compactei germane se va numi Golf CC (dupa modelul Passat CC) si va aparea pe piata dupa ce linia Golf 7 isi va fi epuizat lansarile tuturor celorlalte versiuni clasice, adica hatchback, break, Plus si Cabrio.

Conform francezilor de la Automobile Magazine, noul Golf este programat sa apara in 2012, desi, cel putin teoretic, un model lansat in 2008 plus faceliftul de mijloc de generatie ar putea sa duca Golf 6 pana cel putin in 2014. Cu toate acestea, francezii pluseaza cu informatii intersante, cum ar fi cea conform careia Golf 7 Coupe se va baza pe platforma viitorului Audi A3.

O alta curiozitate este si aparitia unei versiuni hibride a lui Golf, a saptea generatie a modelului german urmand sa fie prima care adopta o astfel de tehnologie, desi aceasta a aparut in premiera acum ani buni, pe un concept bazat pe Golf 5.

via | Automobile Magazine

Comentarii (15)

  • Marius_New
    Multi bani pt fiare slefuite cu pensula
    Masini chipurile noi, care apar la 3-4 ani.........si care se vand second la juma' de pret dupa 2 ani.......in forme care mai de care inedite........si cu platforme comune, diferind doar sigla........plus o mare risipa de materii prime. Iar mai nou "masina poporului", adica Volkswagen, se viseaza cu "alura de coupe boieresc pt smecheri de la oras". Intr-o buna zi acest mamut numit VW se va prabusi sub propria-i greutate. Vrajeala asta cu masinutele nu va mai dura la nesfarsit.
    13 6
  • Nu se poate!!!
    Nu imi vine sa cred.
    Sa luam de bune ce zic jurnalistii: oare VW crede ca poate pune "Golf" pe orice si se va vinde?
    Daca ma uit 20 de ani in urma (aproximativ) forma de Golf este una: mai patrata, mai colturoasa, mai aerodinamica dar sunt variatii pe o tema dată.
    Poza asta nu e Golf! Punct!
    Om trai s-om vedea. De câte dezamăgiri avem parte în fiecare zi, asta nu ar fi decât una în plus, la urma urmei.
    5 3
  • Jetta usor struto-camilizata. In lipsa de inspiratie probabil designerii VW au inceput sa traga pe nas.

    Totusi, cred ca Jetta asta coupe-izata ar putea exista si nu e o idee rea. Jetta a fost intotdeauna parca prea conservatoare; nu i-ar strica putina dinamica sa completeze platforma aia foarte buna de dedesupt.
    10 1
  • Europa
    VW
    o idee foarte buna
    4 5
  • osmihai
    randaree
    aia nu e poza, e RANDARE !!!
    6 0
  • WTF!!
    holly shit !!!!!!!!!!
    6 2
  • praf
    Inca o masina denaturata si distrusa ... evident de cine are asemenea idei idioate.

    Golful trebuie sa ramana o compacta hatchback daca vor sa-si pastreze fanii. Personal ador forma Golfului de cand exista el si nu mi-as lua niciodata o cascarabeta d-asta.

    Uha
    13 1
  • Anonim
    Really?!
    Asta oare nu e un alt proiect ingenios al designerilor automarket? in ultima vreme baietii remixeaza din ce in ce mai multe masini crezand probabl ca, intr-adevar, romanii sunt buni la toate, inclusiv la desenat masini.

    revenind la proiectul golf cc ... daca vw crede ca va avea succes aceasta masina, sigur se bazeaza pe un sondaj facut in randul celor care nu-si permit un passat cc si nu mai pot de oftica si si-ar cumpara orice combinatie (mai mult sau mai putin reusita) de doua sau mai multe masini (gold, jetta, cc) numai ca sa arate vecinilor ca pe ei criza nu i-a afectat.
    3 1
  • Marius
    ESTE NOUA JETTA
    Este noua Jetta care iese 2009, acuma se testeaza in desert.( SUA)
    Am vazut-o pe autobild .de
    2 1
  • golf
    daca va iesi asa ceva or sa se faca de ras, sunt de-a dreptul nebuni la cap, au copiat cls cu passat cc, e de ajuns, daca intind coarda asa or sa se rupa.
    2 0
  • razvan magureanu
    golf CC
    Intervi cu cateva precizari. Golf VII vine clar in 2012. este oficial. Golf CC este in plan dar nu este confirmat inca oficial. daca va fi va fi pe baza lui Golf VII.
    Pt Golf VII VW studiaza sa ofere noua versiuni de caroserie. O alternativa la Golf CC va veni la geneva in 2010. vezi auto bild peste 2 numere pe 25 septembrie ce tip de caroserie va fi
    0 0
  • jetta vs golf
    ar fi pacat sa strice clasica serie de caroserii cu un cc. daca vor sa scoata golf cc, atunci..care ar mai fi rolul lui jetta?
    1 1
  • MAHHH!?
    Mah cine a scris titlu la articolu asta sau cine a tradus sunteti niste incompetenti cum sa faci un COUPE cu 4 usi mah voi sunteti vanzatori de cartofi aici si habar nu aveti de masini, bah bagativa mintile in cap cum sa fie COUPE daca are 4 usi la naiba cine a mai tradus titlu, bai tata trezitiva documentativa ca parca vorbim de zarzavaturi toata ziua aici nu de masini!!!!
    2 1
  • GOLF
    VW face orice pt a vinde , nu mai este nimic clar la ei , muta motoarele de la VW la scoda , de la AUDI la VW , acum si cu PORSHE , face SCODA YETY mai tare ca TIGUAN , PASSAT CC mai frumos ca A6 , motorizari de la TOUAREG la AUDI si PORSHE CAYEN , noul POLO zici ca este GOLF , Pentru a vinde face orice . Daca iti cumperi AUDI la o gramada de bani iti dai seama ca motorizarile le gasesti si pe la PASSAT R36 mai ieftin...............................................................................
    1 0
  • nu
    nu cred ca ar trebui aceasta masina pentru ca acolo-i passat cc si va veni audi a7 si multe alte masini de acest gen
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru