Premiera: Audi a prezentat A6 facelift

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.08.2008
Audi a prezentat publicului versiunea revizuita a modelului A6, asteptata sa debuteze live la Paris, in luna octombrie.

Esential

290 de cai putere dezvolta propulsorul TFSI de 3.0 litri introdus pe noul A6.
9.5 litri la 100 de km este consumul anuntat de Audi pentru A6 sedan echipat cu motorul 3.0 TFSI.

Alaturi de versiunea de performanta RS6 sedan, Audi a dezvaluit astazi si faceliftul gandit pentru modelul de clasa medie A6. Asteptat tot in aceasta toamna la Paris, versiunea revizuita a noului A6 a debutat mai devreme decat se asteptau specialistii.

Principalele modificari se observa in cazul variantelor sedan A6 si S6 care imprumuta, asa cum era de asteptat, cateva elemente introduse deja de noua generatie A4. Retusuri mai evidente se observa in partea posterioara unde A6 preia designul blocurilor optice de tip LED, introdus initial pe A4. Liniile usii portbagajului au fost si ele redesenate asemeni spoilerului posterior.

In partea frontala, Audi a ales o noua linie pentru spoiler si pentru prizele de aer pe care acesta le gazduieste. Grila este si ea inlocuita impreuna cu proiectoarele de ceata. Clientii vor regasi la nivelul blocurilor optice si deja traditionalele lumini LED, sase la numar, pozitionate orizontal.

Aspectul general al noului A6 este bine inchegat si multumita suspensiei mai coborate, pe care Audi a modificat-o, montand o serie de amortizoare noi pe puntea fata.

La interior schimbarile nu sunt foarte numeroase, nemtii alegand sa mareasca lizibilitatea instrumentelor de bord si sa ofere noua generatie a interfetei MMI, care foloseste un ecran LCD de 7 inch, cu rezolutie inalta.

Sub capota, noutatea o reprezinta propulsorul V6 de 3.0 litri. Unitatea TFSI livreaza 290 de cai putere si un cuplu motor de 420 Nm, resimtit constant intre 2500 si 4850 de rpm. Resursele sunt transmise ambelor punti prin intermediul sistemului quattro si a cutiei automate.

Performantele nu sunt deloc neglijabile: modelul german accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 5.9 secunde si poate atinge o viteza maxima, limitata electronic, de 250 km/h. Potrivit comunicatului oficial pus la dispozitie de Audi, noul A6 echipat cu motorul 3.0 TFSI inregistreaza un sonsum mediu de 9.5 litri la 100 de km.

Showroom-urile Audi vor incepe sa gazduiasca versiunea revizuita a modelului A6 incepand cu mijlocul lunii octombrie. Pretul de pornire a fost fixat la 34.200 de euro pentru versiunea A6 sedan echipata cu motorul 2.0 TFSI de 170 de cai putere.

Taguri: A4, A6, Audi, S6

Comentarii (9)

  • wtf
    WTF? facelift???

    designerii de la audi ar trebui sa urmeze cursuri de engleza ca sa afle ce inseamna facelift.
    de vreo 10 ani incoa', audi schimba farurile si stopurile pe masinile sale si ...
    WOW, "noul" Ax
    0 0
  • FACELIFT
    DE CE SA SCHIMBI CEVA CE SE VINDE SI ARATA EXCLUSIVIST?!
    0 0
  • exclusivist zici? pai deja e expirat, nu mai atrage deloc priviri, mai degraba a4, au schimbat mai mult la el
    0 0
  • AutoUnion
    Design
    Definitia frumosului absolut.
    0 0
  • lapusneanu
    Audi - performanta si design
    foarte frumoasa masina, spatele este mai cool ca la versiunile precedente. Bravo Audi
    0 0
  • @gabi e un retardat
    Arata beton masina.Chiar e pe gustu meu.Rog pe toti romanii ca sa foloseasca cat mai mult combustibili sa imi pot cumpara si eu masina asta acesta e un anunt umanitar
    0 0
  • andrei
    A6
    masina arata foarte bine... nu sikmba foarte mult pt k ,cred eu, publicul lor tinta e destul de pretentios si cred k sunt multumiti de vanzari si de aceea nu skimba foarte mult la masina.. e mult mai importanta tehnik;) uitati'va la nissan si mitsubishi aceeasi treaba o fac si ei pt modelele lor precum patrol si celalalat , am uitat cum ii zice:|.
    Da oricum... dak as avea cash 34.200 euroi ma durc rpd si imi iau noua mazda 6:) si imi mai raman si bani de benzina pt un an :))
    0 0
  • claudiuDC
    @andrei
    Da mah! Bravo! Io as fi si mai tare; mi-as lua SMART FORTWO second din jermania si as ramane cu si mai multi bani decat tine.

    Asta daca poti sa intelegi aluzia.
    0 0
  • facelift ce gluma
    la fatao schimbat spoilerul si la spate exact audi a4. nu zic ca arata rau dar daca tot au vrut sa faca ceva agresiv din el nu lea iesit... ptr ca nui deloc agresiva daca schimbau farurile intrun stil mai agresiv atunci arata dar asa n-arata.oricum arata mai bine decat inainte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru