PREMIERA: Audi S5 Sportback, imagini si informatii complete

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.09.2009
Audi S5 Sportback a debutat oficial in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Sedanul coupe dispune de 333 de cai putere si poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 5.4 secunde.

Versiunea sportiva a sedanului coupe Audi A5 Sportback si-a facut oficial aparitia in cadrul Salonului de la Frankfurt. Asa cum am anticipat cu mult timp in urma, varful de gama se numeste S5 si este animat de acelasi motor V6 regasit pe fratele mai mic S4.

Sub capota se vor afla asadar 333 de cai putere si 440 de Nm, disponibili pe o plaja mare de turatii, intre 2900 si 5300 rpm. Unitatea este completata de o cutie cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte S-tronic, care livreaza puterea ambelor axe, multumita sistemul de tractiune integrala quattro. Optional, clientii pot alege instalarea unui diferential sport, care distribuie variabil resursele intre cele doua axe.

Performantele sunt mai slabe decat ale fratelui S4, insa noul S5 Sportback se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 5.4 secunde (5.1 secunde pentru S4) si o viteza maxima de 250 km/h. Chiar si asa, Audi anunta un consum mediu de numai 9.7 litri/100 de km.

La exterior, versiunea sportiva se individualizeaza prin spoilerul redesenat, carcasele din aluminiu pentru oglinzile laterale, pragurile laterale, grila noua si eleronul discret inglobat in usa portbagajului.

Jantele de 18 inch cu pneuri 245/40 completeaza modificarile vizuale ale exteriorului.

In habitaclu, diferentele sunt facute de un volan cu trei spite imbracate in piele, cusaturile contrastante ale tapiseriei, insertiile de aluminiu, scaunele sport imbracate in piele Nappa si instrumentele de bord de culoare gri.

Vanzarile noului Audi A5 Sportback vor demara in primavara lui 2010, preturile urmand sa porneasca de la 57.900 de euro in Germania.

Comentarii (3)

  • frumos
    mai ales spatele.
    performantele sunt f. bune si pretul este destul de accesibil.
    0 0
  • TZENU BMW
    BMW_CS
    Pai ar trebui sa fie accesibila ca doar este un VW ....pardon Audi
    0 0
  • @TZENU BMW
    care este problema daca este produsa de "VW ....pardon Audi"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru