PREMIERA: Cadillac Converj, concept de lux american

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Cadillac le-a prezentat fanilor din intreaga lume Converj, un concept electric de top in care luxul si tehnologia se impletesc fericit.

Fisa tehnica

Lungime (mm) 4620
Latime (mm) 1883
Inaltime (mm) 1386
Ampatament (mm) 2742
Greutate (Kg) n/a
Capacitate (CC) n/a
Puterea maxima (CP/rpm) 160
Cuplu maxim (Nm/rpm) 370
Viteza maxima (Km/h) 161
Acceleratie 1-100Km (s) n/a
Consum mediu (l) n/a

Surpriza pregatita de Cadillac pentru Salonul Auto de la Detroit se numeste Converj, este un concept electric si face parte din noua generatie de prototipuri ale ultimelor luni. Converj este un concept care beneficiaza la maximum de aportul noii tehnologii electrice GM, inaugurata odata cu lansarea lui Volt, si care a primit numele generic Voltec. 

Converj reprezinta o realizare extrem de importanta pentru GM, care a creat un concept pe care il poti recunoaste imeidat ca facand parte din familia Cadillac, liniile fiind insa 100% modernizate. Conform cifrelor publicate de GM, Cadillac Converj poate sa parcurga 65 de kilometri dupa o incarcare, beneficiind ulterior, pana la 650 de kilometri, de aportul unui motor pe benzina care are rolul de a incarca bateria electrica.

Interiorul conceptului american abunda in inovatii tehnologice de ultima ora: de la navigatia touchscreen la iluminarea ambientala ajustabila, de la indicatoarele electronice de putere, energie a bateriei si nivel al regenerarii energiei la franare, pana la camerele care iau locul oglinzilor clasice.

"Converj este o extensie logica a planului nostru de a reinventa automobilul. Arata clar cum ar putea sa arate un vehicul electric si indica faptul ca toti clientii industriei de lux globale pot sa dispuna de o masina care leaga designul puternic de propulsia electrica" a declarat Bob Lutz, vicepresedintele GM, in cadrul conferintei de presa de la Detroit. 

 

Taguri: Cadillac, Converj

Comentarii (4)

  • @ Mircea Mester
    Mircea stiu ca nu-i treaba ta ,dar atentioneaza colegul tau ca este Detroit 2009-Live pe Automarket si nu 2008. Cand accesezi sectiunea stiri,dreapta sus. Multumesc.
    0 0
  • George
    Mai e mult pana o sa vedem asa ceva.
    Nu sunt pesimist, dar pana o sa avem produse in serie asemenea "bijuterii" mai asteptati muuuuuuuult.. mai e petrol destul in lumea asta.
    0 0
  • mircea
    2009 vs 2008
    @mihai: Am luat la cunostinta, se va rezolva maine la prima ora. Multumesc pentru sesizare.
    0 0
  • Pacat ca e electrica
    Da asa putin a CIEN , daca mai tine-ti minte acel concept ... numai ca asta arata muuuuuult mai bine ... doar atat , pacat de el ca e electric
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru