Premieră: Dacia Duster a intrat în top 10 cele mai vândute SUV-uri în Germania

de Petre Barac
Luni, 16.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Duster a reușit să intre, în premieră, în topul celor mai vândute SUV-uri din Germania, pe poziția a zecea, după vânzările înregistrate în primele trei luni din 2018. În plus, Duster este pe locul 4 în clasamentul SUV-urilor subcompacte.

Dacia Duster a reușit o performanță notabilă pe cea mai importantă piață auto din Europa. SUV-ul românesc a intrat în clasamentul celor mai vândute SUV-uri din Germania, pe poziția a zecea, având o creștere de 62% în luna martie, respectiv 2.192 de unități livrate.

În total, în primele trei luni din 2018, nemții au cumpărat 5.225 de exemplare Dacia Duster, cu 19.7% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor autorității germane de transport KBA, citate de Profit.ro, cele mai vândute SUV-uri din Germania au fost Ford Kuga, BMW X1 și Nissan Qashqai.

Pe segmentul SUV-urilor subcompacte, Dacia Duster s-a clasat pe locul 4, podiumul fiind completat, în ordine, de VW T-Roc, Opel Mokka și Opel Crossland.

În Germania, Dacia Duster are un preț de pornire de 11.490 de euro. În țară, Duster pornește de la 12.350 de euro (TVA inclus) pentru versiunea de bază cu motor pe benzină SCe de 1.6 litri și 115 CP.

Via Profit.ro

Comentarii (8)

  • Mă așteptam odată cu noua generație. Dar pentru mine surpriza e Kuga pe primul loc. La asta nu mă așteptam. Cât despre Opel, va ajunge pe profit la fel cum s-a întâmplat și cu Peugeot, veți vedea.
    15 1
  • Nemtii au dat lovitura cu VW T-Roc!
    3 12
  • din ce motiv este mai ieftin la nemti?
    11 2
  • @unu

    conform teoriei unuia "costel" de aici pentru ca Dacia e pentru saracii Germaniei. Si ti-ai dat seama, si pretul e pe masura.
    5 3
  • @unu

    La noi varianta de baza cu motor dci 110 este la 12650 prin rabla (asa e oferta), la ei pretul ala (11.490) este pentru varianta entry pe benzina.

    Deci tot la noi este mai ieftin, doar ca comparam mere cu pere.
    13 3
  • Duster de baza 1.6 benzina este 10 850 cu rabla la noi.
    6 1
  • @cip pentru ca asa se scriu articolele in Romania. Copy Paste. Ii lua 3 minute sa se documnteze inainte sa posteze articolul.
    7 1
  • @Moldovean, pentru ca autorul nu e asa documentat cel mai vandut SUV de departe e Tiguan. Doar ca la nemti nu e considerat 'SUV' ci 'Masina de teren' si atunci au categorie separata.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru