Premiera: Hyundai HED-5, viitorul MPV coreean

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 05.03.2008
Hyundai a dezvaluit la Geneva un concept care ar putea sta la baza unui viitor MPV si care promoveaza o noua unitate diesel.

Esential

212 cai putere dezvolta propulsorul introdus de Hyundai la Geneva, odata cu lansarea nului concept HED-5.
461 de Nm este valoarea cuplului motor inregistrata de Hyundai HED-5.

Cea mai importanta premiera a standului Hyundai a fost conceptul HED-5 I-MODE, un vehicul capabil sa transporte pana la sase persoane, care va sta la baza unui viitor MPV de serie.

Conceptul coreean a fost creat si pentru a ingloba cea mai noua tehnologie dezvoltata de Hyundai, printre acestea numarandu-se scaunele rotative, sistemul audio-video si materialele usoare folosite pentru a inlocui suprafetele vitrate si metalice.

Pasagerii se vor putea bucura de functiile multiple ale sistemului de entertainment LG care permite folosirea conexiunii la internet, a jocurilor video, a filmelor si a telefoanelor mobile. Pentru a usura accesul ocupantilor la functiile sistemului media, Hyundai a echipat conceptul cu tastaturi portabile, joystick-uri si casti. Tapiseria din piele de culoare maro completeaza interiorul digitalizat.

Premiera cea mai importanta nu este insa conceptul HED-5 in sine ci propulsorul care echipeaza prototipul coreean, performantele acestuia fiind demne de invidiat.

Hyundai a reusit sa dea nastere unui motor diesel supraalimentat de 2.2 litri care genereaza 212 cai putere si un cuplu motor de 461 Nm.

Desi inca nu se cunosc date despre o posibila versiune de productie a conceptului HED-5, Hyundai a declarat ca propulsorul introdus in premiera la Geneva va fi scos in serie in viitorul apropiat. Pana in 2009, coreenii vor oferi in gama de motorizari o versiune a dieselului echipata cu un supraalimentator. Versiunea cu doua supraalimentatoare ar urma sa debuteze mult mai tarziu, in 2011.

Coreenii nu au neglijat nici normele de poluare impuse de Uniunea Europeana si au echipat conceptul cu un sistem de recirculare a gazelor de esapament care micsoreaza considerabil emisiile.

Taguri: HED-5, Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru