Premiera: Iata noul BMW Seria 1 coupe!

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.06.2007
BMW a oferit primele informatii oficiale ale mult asteptatului Seria 1 Coupe. Versiunea de top va avea 306. cai putere.

Dupa mai multe fotografii spion, mult asteptatul BMW Seria 1 coupe se dezvaluie. Informatii oficiale si o galerie foto ale modelului au fost publicate de constructorul bavarez astazi. Automarket va ofera in premiera primele informatii al celui mai nou coupe BMW.

La exterior modelul impresioneaza prin liniile line, noile blocuri optice spate de tipul LED, prin eleronul incorporat al portbagajului. La interior clientii vor putea opta intre doua variante de tapiterie din piele Leatherette si Boston si vor dispune de radio prin satelit, interfata Bluetooth, conexiune externa pentru player MP3, USB, iPod sau iPhone.

Adevaratele modificari se vad insa sub capota, unde BMW va oferi o gama larga de motorizari. Vor exista doua motoare de 3.0 litri pe benzina care se vor regasi pe 128i si pe 135i. Propulsorul de pe 128i este unul cu sase cilindri in linie, care dezvolta 230 cai putere si un cuplu motor de 200 Nm. Motorizarea pentru versiunea de top 135i va fi asigurata de propulsorul pe benzina cu sase cilindri, de 3.0 litri, supraalimentat, care dezvolta 306 cai putere si un cuplu motor de 400 Nm.

Performantele motorului sunt si ele impresionante: 0-100km/h in 5.3 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h. Tehnologia BI-VANOS si injectia directa duc la un consum mediu foarte scazut, de doar 7.6 litri/100km. Economia de combustibil se realizeaza si cu ajutorul tehnologiei Efficient Dynamics, care regenereaza energia fortei de franare.

Gama de motorizari este completata de dieselul biturbo de 2.0 litri regasit pe recent-lansata versiune 123d. Acesta dezvolta 204 cai putere si un cuplu motor de 400Nm la 2000 de rpm. Puterea motorului ofera rezultate notabile: 0-100 km/h in 7.0 secunde si o viteza maxima de 238 de km/h. Pentru ca vorbim de un diesel, 123d impresioneaza si prin consumul scazut: 4.33 l/100km. Versiunea diesel de top vine si ea echipata cu tehnologie Start-Stop, regenerare a energiei de franare, a treia generatie common-rail, filtru de particule, elemente aerodinamice active si directie Electric Power.

Recordul de consum este detinut de versiunea diesel de baza care echipeaza 120d.

Motorul turbodiesel de 2.0 litri care dezvolta 170 de cai putere are un consum mediu de doar 3.99 litri/100km.

BMW va oferi si un pachet de echipare M pentru versiunea 135i, care include jante din aliaj de 18 inch, un kit aerodinamic cu spoilere fata spate redesenate, suspensii sport, scaune sport, volan imbracat in piele, logo-ul "M" si insertii din aluminiu.

Comentarii (33)

  • seria 3
    parca ii un seria 3 mai mic....da arata bine...zic eu
    :D
    0 0
  • Dj Di-Al
    seria 1
    da, o masina de 2 locuri, ca si cea cu 4 usi...cele din spate nu se pot numi locuri. oare asta cum va fi? :)))
    0 0
  • daniuelus
    Trecand peste faptul ca informatiile nu sunt in premiera, eu va recomand sa invatati sa faceti klumea o conversie. Pentru ca acel consum de 3,99 litri este gresit calculat. Corect este 4,8.
    0 0
  • stangaciu
    seria 1 BMW
    fara cuvinte!arata urat.....!!!
    0 0
  • Giannig
    asta are un scop mai bine definit si imi place
    Sincer urasc seria1 hatchback. E urat, mic, stramt, se simte ieftin, dar costa enorm. Un singur plus- tractiune spate. Acest coupe micut nu se vrea un hatchback de familie ... nu prea arata bine din laterala dar nu are pretentie de masina de familie...e pentru inghitit km si placere la sofer...si atunci pot zice doar SUPERB. Ca masina pentru escapade si Nurburgring e fantastica. Sunt curios ce pret ar putea avea versiunile pe benzina.
    0 0
  • un baiat
    marfa rau! Acum astept comentariile asa numitilor specialisti care posteaza tot felul de comentarii.....idioate...
    0 0
  • ?
    la naiba...arata urat...ma asteptam la un design interesant...nu la o masina mai urata ca o chinezeasca infecta..rusine..
    0 0
  • STANGACIULE....Pleaca ba in pat si te culca ca esti PARDAF RAU! Cum naiba puteti sa comentati voi "specialistilor" despre ceva ce nici macar in vise nu o sa va permiteti sa cumparati....Inchideti dracu gurile alea idioate si mai asteptati pana faceti macar un test drive si dupa aceia mai vorbim! PAPAGALILOR!
    0 0
  • salutare
    toata stima DL Mester ... se pare ca incepi sa devi un brand :))) felicitari pt emisiunea de la roata de rezerva ! articolele tale incep sa prinda un contur tot mai interesant si e bine ca sunt tot mai complete !"congrats" from bn
    0 0
  • hmmmmm
    urat zic si eu.... parca e o clona hyundai coupe.... proasta
    0 0
  • Nicule... bea un ceai cu mamaia ta, croseteaza un ciorap si mai taci dracu din gura ...PAPAGALULE!
    0 0
  • Danutzky
    mie imi place
    imi place si hyundai coupe... si asta :)... fata de primele poze pe kre leati aratat... in care arata praf rau, acum pot sa zic k e bine... desi nu inteleg de ce ar ataca bmw segmentu asta de piata... dar fie...
    0 0
  • urata
    cea mai proasta investitie al celor de la bmw.. seria 1 si x3 sunt cele mai urate modele de la bmw.. nu au nici o mama si nici un Dumnezeu.. mici si scumpe..
    0 0
  • prudentul
    pentru ddl
    Pana acum nu te-am mai vazut pe forumul asta. Ai deja doua postari aici care nu-ti fac cinste. Invata sa te porti civilizat, inclusiv atunci cand scrii. Aici nu-i vreun forum de ziar in care sa ne injuram pe teme de politica. Discutam despre automobile, pe care le iubim, altfel n-am fi aici. Daca tu esti frustrat si nu poti accepta o alta parere decat cea proprie, trebuie sa-ti spun ca ai gresit locul. Revino pe aici cand o sa ai ceva mai inteligent de spus. Si rezuma-te, de acum incolo, la a-ti da cu parerea despre stirea auto prezentata. Nu ai absolut nici o competenta in a caracteriza pe ceilalti participanti la discutii.
    0 0
  • EXCELENT !!!
    Cred ca design-ul e o problema de gust pana la urma, dar ceea ce uimete sunt motoarele! In special diesel-urile... o adevarata performanta! 4,33% pt un diesel de 2litri de 204CP??? Volkswagen consuma cu un diesel de 2 litri de doar 140 CP 5,8%!...
    Super frumos din partea BMW!!
    C
    O
    N
    G
    R
    A
    T
    U
    L
    A
    T
    I
    O
    N
    S
    !!!
    0 0
  • steve24
    superb
    este un autoturism superb pt tineri.Eu daca as avea banii necesari as cumpara acest BMW in secunda 2.Superb!!!
    0 0
  • tenta "old school"
    Mie unu', sincer , imi place. Arata mai bine decat initialul concept, si daca studiez in mai de-aproape ... parca seamana cu seria 3 "ursulet", doar ca are un design mai modern. :) Totusi, pretul ramane punctul slab ... :(
    0 0
  • opinii
    "nici macar in vise nu o sa va permiteti sa cumparati"...c fel de argument e asta...eu am un Audi A3 s line 2007...am c trebuie sa aleg...nu as alege niciodata o masina care arata in halul asta...o sa aiba un succes maxim in China...in Corea deja e un public cultivat..un motor care consuma cat unul dupa un jeep de 3 tone...si inca odata...arata infect!!!..si care-i faza cu stopurile alea..i-a alunecat mana designerului??? a intrat secretara peste el si s-a speriat?iar..farurile..penibil...chiar daca nu iti permiti o anumita masina nu t impiedica asta sa ai o parere..deci complexatilor vb-iti.. nu judecati
    0 0
  • cristi
    fain si nashpa
    adevarul e ca spatele e destul de urat ma asteptam sa fie un alt design la stopuri da in rest arata bine.avand in vedere k peste un an fac 18 ani cred k mi-as lua unu dinasta.
    0 0
  • Bineinteles
    O masina FOARTE URITA ! Sa vedem ce succes va avea pe piata........ ceea ce nu cred.
    0 0
  • Adrian
    Chiar asa?
    D-le Mester, va anunt cu toata stima ca BMW Germania(pentru ca aceasta este compania-mama si cea care conteaza;nu BMW UK si nici BMW USA) nu a facut public comunicatul oficial de presa cu 1er Coupe. Pentru cultura dumneavoastra generala, astazi sau cel mai tarziu maine, va face cunoscut comunicatul oficial, care de ieri a avut si un embargo pentru publicare.
    0 0
  • OK
    masina e ok... nu mai vb de consum..bravo bmw...
    0 0
  • fan craiova
    BmW
    B
    E
    S
    T
    I
    A
    L


    F
    O
    R
    M
    I
    D
    A
    B
    I
    L


    N
    E
    M
    A
    I
    P
    O
    M
    E
    N
    I
    T


    B
    R
    A
    V
    O

    B
    M
    W
    0 0
  • infect
    e o tentativa de bmw
    fata pana la jumatate e si aduce a bmw ... jumatatea spate asa cum s-a spus si mai sus e hyunday infet ... foarte urat .. cred ca au luati razna designeri d ela bmw... infect aiurea
    spatele hai ca mai merge dar lateral e varza
    pacat ca a ajuns bmw sa scoata asa ceva
    pacat pe cuvant pacat
    0 0
  • adrian
    hmmm
    s-au cam stricat astia de la bmw cu toate serile astea care au inceput sa le scoata ..au devenit prea "comerciali" nu mai sant cum au fost alta data :(( pacat :(( si seria 1 coupe nu mi se pare prea stralucita masina din punct de vedere estetic
    0 0
  • ..
    au stricat gama,

    e oribil
    0 0
  • steamroller
    frumos !
    este o masina reusita estetic motoarele sunt puternice, eu as cumpara asa ceva , ramane de vazut daca imi voi permite... Imi pare rau ca unii pot fi asa tampiti cand vine vorba de comentarii... si vulpea cand nu ajungea la struguri zicea "sigur sunt acrii" oare stiu aceia care arunca cu noroi in masina asta pan nici nu au vazut-o "live" ca nici in in vis nu ar putea-o avea ? Daca BMW nu face masini bune si aratoase atunci cine ? UAP (uzina auto Pitesti) ? Io zic ca aceia sa se limiteze la un 13 10 obosit... ieftin ,prost si pe care sa luceasca chiciurile cumparate din targ.
    0 0
  • Retrospectiva
    Aiurea
    Asa ceva, nu imi vine sa cred. Toti sunt frate mai nou specialisti in design.

    Gusturile nu se discuta, dar nici nu te poti c**a in gustul omului nu? :)) de aia RO e o tara asa inapoiata, caci toti mai bine sa lucrati stai si va dati cu parerea frate despre ce a facut vecinu. Nu aveti nici in clinci nici in maneca cu industria auto si sunteti cei avizati.

    Mai lasati comentariile prea subiective ca va faceti de cacao si nici nu vedeti in trufia voastra.

    Patetici...

    Conduceti-va masina SH pe care o cumparati din piata de masini din orasul vostru si continuati sa lucrati la banda rulanta sau sa luati ordine directa pana o sa va strangeti banut cu banut sa va permite sa va luati macar un 116i :))

    JALNICI!
    0 0
  • insane
    de ce stergeti posturile??
    am pus un post acum 2 zile.. a aparut pe pagina iar acum nu mai este.. l'ati sters!!
    RUSINE!!!!!!!

    JOS CENZURA!!
    0 0
  • arata nasol spatele
    asa arata bine.. dar spatele e ciudat tare
    0 0
  • pt adi ala cu S LINE
    opinii
    de adi (30.06.2007, 15:27)
    "nici macar in vise nu o sa va permiteti sa cumparati"...c fel de argument e asta...eu am un Audi A3 s line 2007...
    ala cu A 3 nu tea intrebat nimeni ce masina ai ratonule...si S3 nu "s line " e cam 50 000 euro o configuratie dragutza...esti cunoscator infect PT seria 1 >RESPECT...
    0 0
  • seria 1
    Arata mai bine decat modelul precedent , au fast atenti la discutiile care esisera pe seama modelului vechi, acest seria unu este mai reusit ...
    0 0
  • stefana
    marfa
    o splendoare....io`s cu masinile sport.... tare...!!! un model reusit si nu mai vorbiti voi de hyndai coupe nici nu se pune problema de asemanare!!!!! :) si culoarea o prinde
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru