Premieră istorică: Volkswagen a vândut pentru prima dată peste un milion de mașini într-o lună

de Petre Barac, Foto: VW
Duminica, 15.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a vândut peste un milion de mașini în septembrie, cea mai bună performanță lunară din istoria companiei.

Luna septembrie a consemnat un record istoric pentru cei de la Volkswagen. Constructorul german a reușit pentru prima dată să vândă peste un milion de mașini într-o singură lună. Mai exact, 1.01 milioane de mașini VW au ajuns la clienți din toată lumea, cu 6.6% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Europa a primit 404.500 unități, cea mai mare creștere fiind înregistrată în centrul și estul continentului (+13.8%). Vânzările din Germania au scăzut cu 3.3% în septembrie, dar situația a fost stabilă în celelalte țări din Vest.

Grupul VW a vândut 85.900 de mașini în America de Nord, cu 13.5% față de luna septembrie 2016. Situația a arătat foarte bine și în sudul continentului american. De exemplu, vânzările VW din Brazilia au crescut cu 110.5% în septembrie.

În plus, grupul german a mai vândut peste 436.000 de mașini în regiunea Asia-Pacific, o creștere de 6.1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe unități (406.500) au mers la clienții de pe piața chineză.

La sfârșitul lunii septembrie, Volkswagen ajunsese la un total de 7.806.600 de mașini vândute.

Via Volkswagen

Comentarii (14)

  • eu nu inteleg cum de mai avem loc de atatea masini.
    9 5
  • Or fi bune.
    5 3
  • eu nu inteleg cum de mai avem loc de atatea putori

    nici o legatura cu subiectul articolului si nici cu faptul ca parcarile dealerilor sunt arhipine.
    8 18
  • BauBau
    Cum sa intelegeti, de fapt voi nu o sa intelegeti niciodata! in tarile civilizate masina care iese din garantie se caseaza sau se vinde pentru tarile in curs de dezvoltare cum suntem noi, mai pe intelesul vostru dupa 5 ani neamtul, francezul, englezul norvegianul isi cumpara alta masina noua, si sa nu mai aud prostii de genul ca la noi se aduc toate cazanele si asa mai departe. Se mai trezezc pe aici rasariti care castiga ceva mai bine si se apuca ei de comentat, pai cum ei au afaceri si sunt mari ,,BOSII''
    Si noi romani daca am avea 4000, 3500 euro minim am cumpara mai multe masini noi! Nu mai criticati romanul in P.... mea, nu el este de vina, de vina sunteti voi cei care aveti posibilitatea si nu aveti sange in .... sa va duceti peste ASTIA DE LA CONDUCERE
    5 5
  • Edikkk
    dle Vianu, injuriile gratuite va caracterizeaza.

    dl Seat a comentat la subiect, dvs in schimb atat stiti sa aruncati cu injurii la adresa altora.

    O observatie ar fi ca VW vinde in China mai mult decat in UE, si ganditi-va ca UE are 511 milioane locuitori si 1,4 miliarde
    deci la o populatie de 3 ori mai mare cumpara acelasi numar de masini VW.

    Undeva populatia cu bani din China se apropie la o treime din cei din UE, spus asa, un rationament (foarte probabil gresit in general) rapid si doar pe aceste date !

    Noroc de China si de Estul Europei (desi in articol nu se spune, Ucraina, Rusia?) ca altfel...


    PS: oricum jurnalismul s-a deteoriorat puternic dupa 2000 cand au ajuns stiri care nu au data declarata (CAND ?) nu au locul intamplarii, faptei (UNDE?) si nici macar ce fapte (CE?) bine determinate !!!
    Ca sa nu mai spunem ca fara surse, in caz ca a fost folosita o sura !

    Multe articole apar dupa ani ca articole noi, multe articole spun acolo din top 10 doar primele doua si ultimele doua, fara sa arate si topul complet, se traduce prost cu prostia de "google translate" care este instrumentul principal de prostie din ziua de azi in materie de tradus
    si asa mai departe

    Tot ce conteaza e pretu, de 3 centi pe stire, si care trebuie facuta in 30 de secunde... . vai de noi unde am ajuns.. .

    Oricum Automarket este mult deasupra altor siteuri, dar in general... media este deja in mocirla.
    10 3
  • Edikk

    1. nu l-am injurat pe @Seat
    2. daca subtilitatile nu iti sunt familiare (si nu itit sunt) lasa observatiile "de genu'"
    6 9
  • @vianu

    Nu l-at injurat pe Seat, asa este .... Insa sa nu-mi spuneti ca in clipa in care comenteaza un articol despre Ford, cineva foloseste aceeasi exprimare ca si dumneavoastra, nu va simtiti lezat. Nu stiu daca realizati insa afirmatiile dumneavoastra lezeaza pe toti posesorii de masini VAG de buna credinta. Ghertoii cu masini de o suta de ani oricum nu dau doi bani pe ceea ce spuneti. Insa oamenii de buna credinta care si-au cumparat masini noi, unii chiar pe benzina (culmea) nu au cum sa nu se simta vizati de atacurile dumneavoastra. Daca in ei ati vrit sa loviti, felicitarile mele! Ati reusit!
    6 0
  • @misha

    1. pai poa' sa se exprime cum vrea la ford. Nu sunt fan ford ci doar utilizator.
    2. dar spune-mi Misha, decand nu ai mai avut ocazia sa ma tragi de maneca? Iti spun eu: de la inceputul scandalului. De atunci am evitat sa intru si pe articole. Buboiul s-a spart! Asta a fost singura mea reactie atunci. Si de atunci, dimpotriva, am incercat sa(mi) explic ca disparitia/falimentul trambitate de foarte multi utilizatori de pe AM nu e corecta/normala/binevenita/etc. Cu alte cuvinte le-am tinut partea de fapt am incercat sa fiu obiectiv. Iar acum, cand arunc o pastila iar te iei de mine :)
    3. dar tre sa recunosti, articolul, adica mesajul transmis de companie "1 milion vandute intr-o luna" e propaganda pura Baietii nu se dezmint au prins din nou glas. Maine vor transmite in media ca au fabricat 20 milioane de suruburi cu cap imbus de 5. Nu asa ca e incredibil?
    3 3
  • Edikkk
    Apropo de posesori VAG, trebuie sa spun ca oamenii chiar sunt foarte decenti si foarte muncitori !

    nu este vina lor ca au fost mintiti si ca imaginea marcii VW s-a aruncat in mod negativ nemeritat si asupra lor, pentru cine o face..

    Ciudat este faptul ca VW nu tine sa isi faca cunoscuta si partea "verde" pentru ca totusi exista VW Golf hibrid care in opinia mea, din ce am vazut, cam bate si Toyota Yaris !

    Nu mai zic de VW Golf full electric care este foarte decent.

    Nu pricep, de ce ii dau cu prototipurile IQ in timp ce masinile lor electrice nu le fac reclama si sprijin in vanzari decat in Norvegia, Olanda.. etc..
    3 3
  • @BauBau

    Serios? Pai si atunci cum iti explici ca odata cu eliminarea taxei de inmatriculare Romania s-a unmplut de massin sh mai vechi de 10 an aduse din occident? Le-au pus nemtii la pastrare stiind ca se va scoate taxa? Ai calatorit cu adevarat in occident si cand spun "calatorit" nu ma refer la a te duce acolo cu treaba ci la a te blimba si a cunoaste obiceiurile de-acolo? Eu sunt sigu ca nu! Exista foarte multi tineri occidentali care-si cumpara masini sh, in special la inceput de studii. Tu iti imaginezi ca acolo e ca la noi si neamtul n-ar alta treaba decat sa-i cumpere masina noua puisorului ca, vai doamne, a intrat la facultate? Aiurea! Aia-s invatati sa respecte orice ban muncit, fratica! Si mai mult decat atat, prefera sa vada Europa calatorind intr-un Golf 5 decat sa-si cumpere CLS si sa nu aiba bani de benzina.
    4 0
  • @VIANU

    Nu ma iau de dumneavoastra. Pur si simplu replic unei afirmatii pe care nu o pot considera altfel decat jignitoare. Pentru ca atunci cand generelazitati si im considerati masina o "putoare" nu pot sa reactionez altfel.
    5 0
  • Costel
    Iata ca oameni stiu ce inseamna masini. Cu toata gargara crancofona si cu toate frantuzismele ieftine, iata ca valoarea se vede.
    In rest, nea Vianu si compania, vedeti de ciurucurile voastre frantuzite de doi bani. vorba aia, nu-I bai de va plac crancofonelile!
    Does it hurt? Uuuu! Yes, babe! Don't cry! Don't cry! Just joking :)))))
    0 4
  • CRISTIAN
    1 MILION de VW vandute intro luna?!?

    Sa fi dat "ai nostri" (guvern/MAI) vreo comanda?!? Adevarul e ca s-au cam invechit Passat-urile si Tuareg-urile la baieti... si nici Polo de la circulatie nu mai e de ultima generatie... fara suparare...
    Mda ... o sa ma uit mai atent cand circul pe strada...
    4 2
  • Edikkk
    nu este vina romanilor ca nu au bani de masina noua !!

    noi trebuie sa mai platim o groaza de lucruri dintr-un salariu mult mai mic - a opta parte daca nu un sfert din cat castiga un german !

    si costul unei masini noi (mai ales VW) este MARE pentru milioane de romani !


    Fiecare om isi doreste o masina noua si cat mai dotata, si fiecare cumparam de cat ne duce buzunarul

    orice critica si acuze sunt de prisos
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru