Premiera: Seat a dezvaluit noul Ibiza Ecomotive

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.08.2008
Seat va aduce la Salonul Auto de la Paris versiunea Ecomotive a noului model Ibiza, care emite sub 100 de g/km.

SEAT va veni la Paris cu inca un model care exprima grija constructorului spaniol fata de mediul inconjurator. Este vorba despre inca un membru al familiei Ecomotive, recunoscuta pentru emisiile foarte scazute, membru sosit mult mai devreme decat se asteptau unii specialisti.

Spaniolii au pregatit versiunea ecologica a noului Ibiza, lansat in primavara acestui an. Noul membru Ecomotive va fi disponibil in ambele variante de caroserie, fie cea cu cinci usi fie cea SportCoupe. Noul Seat Ibiza Ecomotive este echipat cu un propulsor TDI de 1.4 litri care dezvolta 80 de cai putere.

Multumita treptelor de viteza mai lungi, a sistemului ECU recalibrat, a pneurilor cu rezistenta redusa instalate pe jante de 14 inch din aliaj si a noului filtru de particule, noul Ibiza Ecomotive se poate lauda cu un consum mediu anticipat de doar 3.17 litri la 100 de km si o valoare a emisiilor situata sub 100 de g/km.

Cu asemenea performante, modelul spaniol are toate sansele sa cucereasca o buna parte din publicul european, preocupat de reducerea consumului.

Alaturi de noua Ibiza Ecomotive, Seat va dezvalui la Salonul Auto de la Paris si versiunea de performanta Cupra, care va fi produsa impreuna cu versiunea ecologica la fabrica Martorell de langa Barcelona. Ambele derivatii ale hatchback-ului Ibiza vor debuta in showroom-uri cel mai probabil la sfarsitul acestui an.

Comentarii (2)

  • Marian
    eu sunt cam sceptic
    Nu prea cred ca o sa sara lumea sa cumpere modele din astea "ginecologice" daca nu sunt sustinuti cumva. De ex daca un model eco imi scoate din buzunar fata de versiunea normala mai bine de 1000 euro nu prea vad cine se inghesuie sa o ia. Dar daca pe de alta parte nu voi mai fi obligat sa platesc taxa de prima inmatriculare in valoare de vreo 500 euro poate ca nu mai pare o optiune asa de scumpa in comparatie cu veriunea normala.
    0 0
  • eu as cumpara asa ceva. 1000 de euro in plus, dar pe care ii recuperezi foarte repede daca circuli cu masina. eu zic ca merita. si daca platesti taxa, ok 1500 in plus, dar economia la carburant este majora.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru