Presa britanică acuză: Audi şi Seat au mărit pe ascuns emisiile oficiale de dioxid de carbon ale unor modele

de Daniel Popescu
Marti, 26.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa britanică a descoperit că Audi şi Seat au mărit pe ascuns valorile pentru emisiile de dioxid de carbon în cazul modelelor A1 şi Leon. Cei doi constructori insistă că practicile sunt obişnuite în industria auto.

Esential 32 de versiuni ale modelelor Audi A1 şi Seat Leon au primit valori mai mari pentru emisiile de dioxid de carbon
Cu numai o lună în urmă, Volkswagen a anunţat că este nevoită să mărească emisiile oficiale de dioxid de carbon pentru aproximativ 36.000 de maşini ca urmare a repetării unor teste, însă colegii de grup de la Audi şi Seat au adoptat o tactică similară fără să confirme în public acest lucru.

Informaţia a fost dezvăluită de publicaţia britanică Autocar, care a descoperit că nu mai puţin de 32 versiuni ale unor modele de la cei doi constructori au primit ajustări în sus ale emisiilor oficiale de dioxid de carbon începând cu luna decembrie.

Este vorba despre 6 versiuni ale modelului Audi A1 şi 26 de versiuni ale modelului Seat Leon, iar creşterile sunt de până la 10 g/km, echivalentul a circa 10%.

Audi a confirmat schimbările şi insistă că este normal ca producătorii să repete anumite teste de emisii şi să actualizeze datele cu noile rezultatele, cu atât mai mult cu cât noile valori ale emisiilor de dioxid de carbon sunt menţionate pe site-urile oficiale şi în pliantele disponibile în showroom-uri.

"Situaţia cu Audi A1 este o problemă separată şi parte a unui proces normal cu autorităţile relevante.

Pe parcursul anului, emisiile de dioxid de carbon sunt verificate cu regularitate pentru că există mici schimbări în procesele de producţie. Când aceste schimbări generează o schimbare în nivelul emisiilor de dioxid de carbon, nouă cifră oficială este determinată şi devine nouă cifra oficială a unei broşuri", precizează Audi.

Chiar dacă astfel de practici reprezintă mai degrabă o rutină, Autocar notează că este neobişnuit ca un număr atât de mare de versiuni să aibă cifrele de emisii revizuite în sus cu până la 10%.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • cum pot sa isi bata joc de clienti ...
    12 9
  • Grupul VW-Audi continua smecheriile. Sunt sigur ca au ramas chestii nedescoperite (inca) iar acum incearca sa mascheze furtișagul cu totul felul de strategii. RUȘINE!!! Nu de alta, dar alți producători au investit enorm de mult în cercetare și dezvoltare, pentru a crea mașini cât mai performante din toate punctele de vedere, iar aștia de la VW-Audi au ales strategia ”cioara vopsită” inșelând o mulțime de clienți. Și să nu se generalizeze cu sintagma ”toți fac așa”, pentru că nu este adevărat. De ce Mercedes, Honda, Subaru, Volvo, Toyota etc. etc. etc. nu au parte de astfel de scandaluri? Iar în clasa premium, Audi, să se afișeze ca un concurent de același calibru cu BMW și Mercedes, atâta timp cât ei au înșelat și mințit cu bună știință, este o blasfemie. BMW și Mercedes cred că ar putea foarte bine să se asocieze și să dea în judecată Audi pentru concurență neloială. Este foarte putredă toată șmechereala asta marca VW-Audi.
    11 4
  • Chestia e ca,pe mine unul sincer nu prea ma intereseaza emisiile CO2,insa conteaza si ele intr-un anumit punct de vedere,insa odata ce de la o masina,am putere,consum,fiabilitate si tot ce-mi doresc de la o masina adevarata,in adevaratul sens al cuvantului,nu ma mai uit la asa ceva.
    Majoritatea constructoriilor de autovehicule au "fentat emisiile",dar asta e,asta cel putin pe mine nu ma va impiedica in urmatorii 10 ani,sa nu-mi cumpar vreun autoturism by gama VAG :D
    Fac motoare bune,rezistente(majoriatea),puternice(in top cele mai puternice motoare),asa ca,JOS PALARIA pt ceea ce fac(asta nu ma refer la emisii) :))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru