Presa germană: Fostul șef al motoarelor Volkswagen a fost arestat

de Petre Barac
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul șef al motoarelor de la Volkswagen, Wolfgang Hatz, a fost arestat. Presa germană susține că acesta este interogat pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.

Manipularea emisiilor de CO2 de către Volkswagen pentru modelele vândute peste Ocean continuă să provoace probleme pentru compania germană, inclusiv pentru foști angajați.

Un grup de presă din Germania scrie că Wolfgang Hatz, fostul director de dezvoltare a motoarelor Volkswagen, a fost arestat pentru implicarea în scandalul Dieselgate.

Anunțul arestului său vine la scurt timp după ce un alt angajat VW a fost reținut de poliția din Munchen. Wolfgang Hatz, un apropiat al fostului șef VW, s-a ocupat de motoarele Audi în perioada 2001-2007, sub conducerea lui Martin Winterkorn.

În 2007, Hatz a venit după Winterkorn la VW și s-a ocupat de motoarele întregului grup până în 2011. În perioada 2011-2015, Hatz a fost membru în board-ul Porsche.  

Potrivit presei germane, Wolfgang Hatz nu este primul manager Volkswagen acuzat de implicarea în scandalul Dieselgate, dar ar fi primul oficial VW reținut în Germania.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Catalin
    Nu stiam ca si motoarele pot avea un sef...
    12 7
  • Marian
    Problema cred ca este nu la "Manipularea emisiilor de CO2". Problema la diesel este cu emisiile de oxizi de azot, NOx, parca aste e problema principala
    15 4
  • @ Catalin: Ai dreptate - exprimarea-i nefericită, respectivul șef fiind al... motoriștilor VW.
    Nu mă miră însă c-ai încasat două mânuțe roșii. Ăsta-i nivelul mediu al apei din capul devoratorilor de net - cu gheață la mal. ;-)
    11 4
  • Ce poti sa mai spui? Nimic.

    A da, titlul! Asta e subiectu'.
    5 2
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    E și asta o soluție, însă și mai bine ar fi dacă le-ar da o parte din profitul lor nesimțit celor păcăliți.
    5 2
  • AndreiRN
    Daca e dovedit ca a facuto in cunostinta de cauza sper sa faca si ceva puscarie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru