Presa germană: Opel Corsa OPC vine în 2015 cu o versiune de 200 CP

de Sebastian Toma
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de performanţă a noii generaţii Opel Corsa va debuta în 2015, spun nemţii de la Auto Bild, iar modelul va fi mai puternic decât Ford Fiesta ST, fiind aşteptată o motorizarea 1.6 Turbo de 200 CP.

Opel Corsa a primit o nouă generaţie în 2014, iar presa germană deja face speculaţii privind viitoarea versiune de performanţă. Potrivit celor de la Auto Bild, viitorul Corsa OPC va primi motorul 1.6 SIDI Turbo într-o versiune de 200 CP şi 300 Nm. Datorită acestei motorizări, subcompacta de performanţă ar fi capabilă să atingă 220 km/h şi va beneficia de un consum mai redus faţă de precedesoarea sa şi de valori mai bune ale acceleraţiei 0-100 km/h şi ale reprizelor. La fel ca la orice versiune OPC, sunt prevăzute jante din aliaj cu un model dedicat, un sistem de frânare mai performant, o suspensie sport şi un pachet estetic cu design sportiv.

Noul Opel Corsa: a cincea generaţie a citadinei germane se prezintă oficial

Principalii rivali al viitorului Opel Corsa OPC sunt Ford Fiesta ST, Renault Clio RS, Peugeot 208 GTi şi Volkswagen Polo R. Datorită motorizării de 1.6 litri, Corsa OPC ar reuşi să egaleze nivelul de putere oferit de Clio RS şi de 208 GTi şi ar surclasa Fiesta ST, dar nu şi Volkswagen Polo R.

Odată cu îmbunătăţirile tehnice aplicate, subcompacta ar avea şanse să fie mai cel mai performant model de segment B cu tracţiune faţă. În plus, nemţii pregătesc şi o versiune ”Nurburgring” a lui Corsa OPC, aşteptată să livreze 210 CP şi să atingă 230 km/h.

Şeful Opel: "Adam va deveni o familie de modele"

Pe lângă motorizare, viitorul Corsa OPC va avea o suspensie sport îmbunătăţită, un sistem de frânare mai performant şi o direcţie mai sportivă.

Opel Adam S: 1.4 Turbo de 150 CP pentru cea mai puternică versiune a citadinei

Urmareste Automarket

Având în vedere faptul că Opel va lansa noua generaţie a lui Corsa în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, viitorul Corsa OPC este aşteptat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara lui 2015.

Momentan, reprezentanţii Opel nu au comentat informaţiile prezentate de nemţii de la Auto Bild.

Opel Astra OPC Extreme anunţă cea mai performantă versiune a lui Astra din istorie

Via AutoBild.de

Comentarii (2)

  • doar sa nu fie la fel de scumpa ca generatia anterioara
    8 3
  • Conteaza foarte mult greutatea masinii. Daca in ultimii ani producatori gen VW au scazut greutatea modelelor de la o generatie la alta, Opel a cam stat cu mainile in san la acest capitol.

    Se pare ca linia de design inaugurata cu Adam va fi una feminina iar Corsa intareste acest aspect. Sper sa nu ajunga si pe viitoarele Astra si Insignia pentru ca ar fi stupid.
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru