Preşedintele GM vrea un rival Cadillac pentru Mercedes S-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.08.2010
Ed Whitacre, preşedintele executiv GM, se arată interesat de lansarea unei limuzine Cadillac, capabile să rivalizeze cu mercedes S-Klasse.

În ultima perioadă, segmentul sedanurilor de lux pare a fi tot mai ispititor pentru constructorii premium. Succesul de care se bucură modele ca Audi A8, Mercedes S-Klasse, BMW Seria 7 şi chiar Lexus LS, a făcut ca şi alte nume din industrie să viseze la o prezenţă pe această piaţă.

După Volvo, care şi-a exprimat recent dorinţa de a activa în segment cu un posibil S90, este rândul unui constructor de peste Ocean să ameninţe supremaţia germană. Cadillac încearcă de mult să pătrundă în segment şi de data aceasta ar putea chiar reuşi, dacă totul merge conform planului.

Ed Whitacre, preşedintele executiv Cadillac, a lăsat să se înţeleagă că un asemenea proiect este luat în calcul. Dacă va primi undă verde, modelul de top ar urma să se poziţioneze peste viitorul XTS şi să adopte o platformă cu propulsie spate.

Sub capotă ar urmă să se găsească numai unităţi cu şase şi opt cilindri. Vârful de gamă va fi însă un V12 cu injecţie directă, capabil să livreze aproximativ 600 de cai putere şi un cuplu motor de 730 Nm, resurse demne de un supercar, nu de o limuzină.

Nu va lipsi nici opţiunea hibridă, Cadillac luând în calcul posibilitatea de a adapta tehnologia introdusă în premieră pe Platinum Concept.

Rivalul american al lui Mercedes S-Klasse este aşteptat cel mai devreme în 2014.

via | autoblog

Comentarii (8)

  • @ Automarket
    Ed Whitacre nu mai este presedintele GM . A fost inlocuit azi cu Daniel Akerson .
    3 0
  • "să ameninţe supremaţia germană"?? Hai mai ca ma faci sa rad :))
    Cadillac stie de motoare V8 in cutii cu 4 roti. Ca sa ajunga sa ameninte un S-Klasse va trebui sa mai curga multa apa pe Dunare..
    12 5
  • loool
    in romania e greu ca nah...dar la ei acolo poate..
    1 7
  • prudentul
    discutabil
    Încercări din astea au mai avut loc, cu rezultat zero. Dacă-mi aduc eu bine aminte, s-a mai încercat şi cu Lincoln şi cu Buick. Degeaba. În afară de Ford (versiunile proiectate, adaptate şi fabricate de către şi pentru europeni) mărcile americane n-au prins niciodată în Europa. Câte-un pasionat îşi mai ia un Corvette sau un Jeep...şi cam atât.

    Chiar şi în America de Nord clienţii premium sunt, de obicei, fideli unei anumite mărci. Cei care au avut tot timpul S-Class nu prea au obiceiul să treacă în masă la Cadillac. Şi reciproca e valabilă.
    2 0
  • Bentley
    Hai odata...
    Sincer, vreau mai multa concurenta in segmentul asta...
    2 1
  • V8 turbo
    toata lume vrea sa faca rivalii pentru S-classe, sa faca ca nu ii tine nimeni da nu le cumpara nici naiba...:))))).
    6 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Sincer, voi puteti sa dati banii pe o hardughie americana, mare cat un vapor, cu consum ca al unui avion si care are dotari depasite? Eu unul, nu as da...Imi aduc aminte de un unchi care ajunsese si el prin America dupa revolutie cu contract la o firma americana...si cand l-a sunat odata matusi-mea sa-l intrebe ce face, zicea ca se plimba cu garsoniera pe strada...avea un Cadillac...
    1 1
  • @ha ha ha
    vrabia malai viteazu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru