Preţul carburanţilor scade cu 10% din 2016 conform proiectului de Cod Fiscal

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul noului Cod Fiscal pentru anul 2016 prevede scăderea anumitor taxe. Printre acestea se numără reducerea TVA, reducerea accizelor la benzină şi eliminarea taxei de lux pentru motorizările de peste 3.000 cmc.

Automobiliştii ar putea să aibă un 2016 fericit, având în vedere planurile anunţate de Ministrul Finanţelor pentru noul Cod Fiscal. Guvernanţii propun reducerea accizelor pentru carburanţi, ţiţei de producţie internă, automobile de lux (cu motoare de peste 3.000 cmc) şi să reducă şi TVA-ul. Măsura ar avea rolul de a creşte consumul naţional şi efectele sale ar putea să acopere gaura în buget formată de reducerea acestora. Acciza la motorină ar putea fi redusă cu 20%, în timp ce acciza la benzina fără plumb ar putea fi redusă cu 18.6%. Aceste reduceri de taxe ar putea duce la scăderea preţului motorinei cu aproximativ 10% şi al benzinei cu 9%.

Propunerea de cod fiscal pentru anul 2016 prevede şi reducerea TVA-ului la 20% cotă generală, respectiv 18% cotă generală din 2019. Asta ar însemna încă o reducere a preţului carburanţilor şi reduceri de preţuri la nivelul tuturor articolelor vândute legal în ţara noastră. Cea mai puternică schimbare va fi legată de reducerea TVA-ului, dar scăderea accizelor pentru carburanţi din 2016 la nivelul din 1 ianuarie 2014 ar duce la revenirea la consumul de carburant din ţară la nivelul pre-acciză pentru majoritatea transportatorilor care au preferat să boicoteze acest bir prin alimentarea din ţările învecinate.

Urmareste Automarket
Reducerea taxei de lux pentru autoturismele cu motorizările de peste 3.000 de centimetri cubi ar putea fi şi ea eliminată din 2016, dar nu există niciun plan pentru reducerea impozitelor pentru motoarele de cilindree mare.
Aşadar, achiziţionarea acestor vehicule ar fi favorizată doar la nivelul la care era înainte de introducerea accizei de lux, deci nu vorbim despre vreo politică fiscală care să fie benefică doar pentru o categorie a populaţiei.

Via Digi24 | WallStreet.ro | Gândul | Sursă foto  

Comentarii (6)

  • deci ne plimbam mai mult cu tdi-ul
    10 7
  • Suleyman Cunoscatoru
    Tot pun eu mana odata si odata pe un A8 D2 6.0 V12 Negru tot, de la cauciucuri si jante, pana la interior. :))
    9 10
  • AAAh, de aia a reinceput sa creasca pretul benzinei?
    Las' ca au astia grija sa creasca pretul cu toate "reducerile" de taxe pe care le promit.
    9 1
  • Praf in ochi! pana atunci o sa ajunga 7 lei litru!! petron e o mizerie!!
    7 1
  • Da? De la cat? De la 7 lei? Niste javre.Vor gasi din nou o scuza pt. a creste mult pretul iar scaderea va fi marea ,,mila,, a guvernului.
    2 0
  • mda uitati-va putin la cursul leu-dolar
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru