Preţuri Audi RSQ3 în România: start de la 56.900 euro

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model de performanţă din gama de SUV-uri de la Audi, RSQ3, pleacă de la 56.900 euro cu TVA inclus pe piaţa din România.

Esential 8.8 litri la sută este consumul mixt declarat al SUV-ului de 310 CP de la Audi.
Audi RSQ3, cel mai rapid SUV din gama constructorului din Ingolstadt, este disponibil şi pe piaţa din România. În urmă cu şase luni, îl vedeam la Salonul Auto de la Geneva, dar modelul este disponibil acum şi pentru achiziţie, având un preţ de pornire de 56.900 euro cu TVA inclus. Noul RSQ3 este echipat cu un motor TFSI de 2.5 litri, comun cu cel al lui TT-RS, care dezvoltă 310 CP şi 420 Nm, suficienţi pentru o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h şi un timp 0-100 km/h de 5.5 secunde. Cu toate acestea, consumul mediu al modelului este de 8.8 litri la sută, în condiţiile în care este echipat standard cu sistemul de tracţiune integrală quattro şi cu o transmisie S-Tronic cu două ambreiaje şi şapte trepte.

În raport cu un Q3 standard, modelul are o gardă la sol redusă cu 25 milimetri, discuri de frână perforate, etriere cu opt pistonaşe pentru puntea faţă şi un mod sport pentru sistemul de control al stabilităţii. Caracterul sportiv pronunţat al modelului este completat de pachetul estetic specific modelelor RS, interiorul cu cusături model diamant şi sistemul Launch Control care asigură acel sprint 0-100 km/h în secundele promise.

Urmareste Automarket
Noul RSQ3 a fost anticipat de un concept prezentat la Salonul Auto de la Bejing, ediţia 2012. Respectivul exponat avea numeroase elemente din fibră de carbon, înlocuite între timp cu unele din aluminiu sau plastic de culoare neagră. Însă, chiar şi fără fibra de carbon, RSQ3 şi-a păstrat sportivitatea.
Modelul va fi primul SUV compact premium de performanţă, urmând să fie contestat de versiunea AMG a lui Mercedes-Benz GLA.

Via Audi

Comentarii (3)

  • cu tot respectul pt.audi...nu as da atatia bani pe uratenia asta...mai bine un a6 allroad quattro (la 60000)...numai ca si la cea din urma am o.....mica,mica retinere,nu am banii...si nici nu cred ca-i voi avea cel putin in urmatorii 120 de ani.
    18 10
  • Foarte frumoasa masina, la noi in tara nu ii vad rostu' ca nu ai pe ce merge dar la ei acasa sigur da.
    Imi place designul asta
    11 5
  • @H&M
    Nici eu nu as da banii si nici nu prea imi place Q3 la exterior. Interiorul oricarui Audi eu zic ca este foarte frumos si daca iti place A6 sigur iti place si Q3 la interior pt. ca sunt pe aceeai linie. Seamana foarte mult intre ele modelele Audi.
    RS-urile sunt printre cele mai performante si fiabile motoare sport. Meria sa cumperi oricare RS dar nu la noi. In tari unde ai autostrazi si de preferat si legislatie sa iti permita sa mergi mai repede cu masina :).
    ps. Daca ar fi sa aleg un RS acela ar fi RS5 ! Eu zic ca e cea mai potrivita caroserie pt. un RS.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru