Preţuri Smart Fortwo şi Forfour în România: noul model mini porneşte de la 11.350 euro

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 20.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Importatorul oficial Daimler în România a anunţat preţurile pentru noua generaţie a modelelor Smart Fortwo şi Forfour în România. Preţul de pornire este 11.350 euro (TVA inclus).

Modelele Smart dedicate mediului urban, Fortwo şi Forfour, au primit o nouă generaţie care începând de astăzi sunt disponibile pentru comenzi şi în România. Noile modele Smart folosesc o platformă tehnică nouă dezvoltată împreună cu Renault, platformă ce este deja folosită pentru noul model Renault Twingo. Noua generaţie marchează şi revenirea versiunii Forfour, cu patru portiere.

Preţurile pe piaţa din România pentru noile modele Smart încep de la 11.350 euro (TVA inclus) pentru modelul Fortwo şi de la 12.000 euro pentru modelul Forfour. Aceste preţuri sunt valabile pentru motorizarea de 1.0 litru cu trei cilindri de 71 CP şi echiparea Basic. Noul model este echipat standard cu trasmisie manuală, iar primele exemplare vor fi livrate în luna noiembrie a acestui an. 

Deşi Smart Fortwo nu este mai lung ca generaţia anterioară, acesta este însă ceva mai lat. Noul Smart Fortwo are 2.7 metri lungime şi 1.6 lăţime. Dacă alegem varianta cu patru portiere, este bine de ştiut că aceasta măsoară aproape 3.5 metri lungime. 

Urmareste Automarket
Pe lângă echiparea Basic, modelele Smart sunt oferite în trei variante de echipare suplimentare numite Passion, Prime şi Proxy.
Passion oferă combinaţii de culori pentru interior, volan îmbrăcat în piele, ecran color cu 3.5 inch şi sistemul de direcţie Direct Steer.
Costul suplimentar pentru această echipare este de 1.450 euro.

Nivelul următor, Prime, îi aduce viitorului proprietar scaune îmbrăcate în piele neagră, volan multifuncţional şi schimbător îmbrăcat în piele. Mai există elemente suplimentare de confort, precum încălzirea în scaune şi elemente suplimentare de siguranţă, cum este sistemul de avertizare la părăsirea accidentală a benzii de rulare. Preţul suplimentar pentru acest nivel de echipare este de 2.075 euro (pentru modelul Fortwo) şi 2.250 euro (pentru Forfour).

Echiparea de top Proxy aduce plafon panoramic din sticlă şi scaune îmbrăcate într-o combinaţie de material ecologic asemănător pielii naturale şi material textil. Mai există jante din aliaj de 16 inch şi climatizare automată. Preţul suplimentar este de 3.530 euro (Fortwo) şi 3.650 euro (Forfour).

Smart Forfour vs. CONCURENŢA DIRECTĂ

MODEL/VERSIUNE PUTERE(CP)  CONSUM MIXT(l/100 km)  ACCELERAŢIE 0-100(secunde)  PREŢ DE LISTĂ*(Euro, cu TVA) 
Smart Forfour 
1.0 MT5 Basic

71

4.2

16.9

12.040

Toyota Aygo
1.0 MT5 X-Play
69 4.1 14.2 10.289
Hyundai i10
1.0i MT5 Access
66 4.7 14.9 11.850
Chevrolet Spark
1.0 68 CP LS
68 5.1 15.5 8505
Volkswagen Up!
1.0 60 CP Take Up!
60 4.5 14.4 8678
Skoda Citigo
1.0 60 CP Active
60 4.5 14.4 8459
Kia Picanto
1.0 69 CP Base
69 4.2 14.4 9448
Ford Ka
1.2 84 CP TE
69 4.9 13.2 9550
Fiat Panda
1.2 69 CP Pop 
69 5.2 14.2 10.299
Fiat 500
1.2 69 CP Pop
69 5.1 12.9 11.600
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (19)

  • Andrei
    Scump si urat.
    19 17
  • Suleyman Cunoscatoru
    Se pare ca din poze reiese ca ar avea si cutie manuala, iar schimbatorul este cel folosit la Logan Facelift 2009 =))). Penibil din partea celor de la Mercedes. Si totusi am inceput sa vad Citanuri peste tot in ultima vreme, reusind sa prosteasca lumea sa mai dea cateva mii de euro in plus fata de un Doker.
    11 12
  • joe.giorgica
    scump,,dar mai ales consuma mult,,pt o "bucatica"de masina cu doua locuri!
    7 5
  • Andrei
    In tara lui Andrei,pot spune despre noul model Smart ca ii era mult mai bine fara colaborarea cu Renault,de ce schimbatorul ala asa de urat si au scos evacuarea de sub masina...oricum nu e ceva estetic si frumos,in rest arata bine....Andrei de mai sus e alt Andrei,oricum romanii nu dau bani pe Smart asa ca stai linistit,nu ti se adreseaza nici tie....
    4 9
  • Clanțele din interior sunt de la Logan.
    11 4
  • Vasilica
    Ce porcarie este acest regres se vede colaborarea cu renault
    4 10
  • are si vestul idei preconcepute dar romanul e specialist.
    7 3
  • Pai nu era vorba de motorul de 0.9 de pe Dacia?
    5 1
  • Aveti dreptate. La pretul asta iti cumperi Logan Full si aia e mai masina. Ce conteaza detaliile? E mai multa masina, e mai multa tabla, e pentru familisti, poti sa cari si porcul de Craciun cu ea... deci e mai buna. Bai, dar voi chiar va pricepeti la masini, nu gluma!
    Prieteni, cine cumpara masina asta are deja in garaj ceva de genul lui Mercedes Clasa E sau sau BMW X5. Si sunt multe asemenea cazuri. Dar voi aveti mereu dreptate.
    12 8
  • cea mai lenta, cea mai scumpa si cu un motor invechit - in cazul astaun sandero stepway cu un motor de 0,9 este super piesa :))
    On-topic un VW Up full ( cutie automata ) costa cat acest smart
    8 10
  • Sa compari un asemenea Smart cu VW Up! e ca si cum ai compara Passat cu Clasa C. Inca un destept. Mai sunteti multi? Si Sandero nu are nici o treaba cu masina asta. Nu poate fi comparata. Ca asa poti de 11000 de euro sa-ti iei si un Duster. Ai fi mai cool cu un "gipan" pe post de masina de oras, asa-i?
    7 3
  • vw?! @unu'
    Smart e masina de lifestyle si e foarte raspandita in tari ca Italia, Spania etc. Vw up e inexistent. Doar romanii viseaza la asemenea masini grotesti. Halal cultura !
    10 2
  • Compari Mercedes cu Volkswagen?! De ce nu compari Lada cu Rolls Royce mai bine?
    8 2
  • f urata masina. asa o sa dispara si smart de pe piata
    3 6
  • imi mentin parerea ca romanul cauta pete'n soare doar de dragu' de a arunca cu piatra

    Smart a fost scumpisor dintodeauna si cu o arhitectura iesita din comun. Deci care e problema banilor? Personal ma mira ca a reusit atat de mult timp sa reziste pe o nisa de piata pe care chiar el a (re)inventat-o. La momentul de fata Smart a intrat mai in randul lumii si cu posibilitatile de personalizare devine mai interesant. Cum zicea @vw e o masina de life-style si se inscrie in acest curent alaturi de Adam, 500, Captur ori viitorul Twingo.

    Comparatia cu Up! mi se pare nefericita. Ce ar fi ca fanii marcii sa isi vada de patratica lor? Pe de o parte tot timpul ii aud ca designul marcii iubite se vrea serios, clasic, matur si alte bullshit-uri si cand apare o masina cu un design iesit din comun sar de fund in sus cum ca "nimeni nu vrea design deosebit" sau mai bine imi iau un Up! sau un Fabia. Really?

    Daca un Smart pleaca de la 12.000Eu (si ajunge pana in 15) am speranta ca Renault va fi cu cel putin 2.500 -3.000Eu mai ieftin in orice configuratie, inscriindu-se in paleta de pret a concurentei mai rasarite (gen 500, Adam ori Aygo)
    5 1
  • @vianu
    E corect ce spui tu cu o singura precizare: Smart nu este concurent nici pentru 500, nici pentru Adam, nici pentru Twingo si in nici un caz pentru Up! sau Aygo. Masina nu a fost gandita in directia asta. Smar are orientarea lui si clientii lui. In cel mai fericit caz poti sa compari ForFour cu ce ai spus tu.
    Masina asta exista si este scumpa din acelasi motiv pentru care un Audi A1 costa de pe la 17 000 de euro... pentru o masina de clasa mini.
    3 2
  • @@vianu

    aaa....da, trebuia sa fi fost putin mai explicit, sorry pentru confuzie. Dar n-am spus ca sunt concurenti, am spus doar ca fac parte din acelasi curent nou aparut de life-style si personalizare maxima a masinii. Unii o fac low-budget (renault) altii o fac la nivel de big-money (smart).
    2 0
  • Vineri
    Mda, e o masina de life style, e apreciata in Occident ....bla bla bla. De unde life style la o carcasa cu mult plastic si componente luate de la alte modele (unele low-cost)? Daca vorbeati de Mustang, Beetle si alte masini din gama accesibila intelegeam, dar asta e o marca aparuta acum nici 20 de ani din colaborarea dintre Swatch si Mercedes. Brain-washed e la maaare moda printre "puristii" romani.
    0 4
  • @vineri

    da copile, asa e. Cum zici tu.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru