Previziuni: Germania şi Marea Britanie, singurele pieţe auto europene care vor creşte până în 2023

de Bogdan Mirică
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piaţa auto mondială va creşte uşor în următorul deceniu, pe fondul cererii de maşini noi în ţări ca India şi China. Europa va păstra o creştere timidă, doar Germania şi Marea Britanie arătând un potenţial de evoluţie pozitivă.

După criza economică responsabilă pentru zdruncinarea pieţei auto mondiale, analiştii se aşteaptă la o revenire a cererii în următorul deceniu. Potrivit reprezentanţilor Coram, companie specializată în predicţii economice, piaţa auto globală îşi va reveni uşor până în anul 2023.

Următorul deceniu va fi marcat de o creştere a vânzărilor la nivel mondial, estimată la 2.5 procente pentru 78 de ţări, acele ţări care cumulează 98% din comerţul global cu automobile. Dacă în 2013 piaţa auto este aşteptată să însumeze 73 de milioane de maşini noi vândute pe tot mapamondul, în 2023 această sumă se va opri la 98 de milioane.

Esential 73 de milioane de maşini noi se vor vinde anul acesta la nivel global.
98 de milioane de maşini noi se vor vinde în 2023 la nivel global.
14.3 milioane de maşini noi se vor vinde în Europa în 2023.
Chiar şi aşa, această creştere nu va masca discrepanţele între marile pieţe auto ale lumii.
Dacă media anuală de creştere va fi susţinută de zone precum Orientul Mijlociu (+6%), India (+4.7%) şi China (+4.6%), pieţe cu renume, care au suferit de pe urma crizei, nu se vor redresa complet. Statele Unite, Canada şi Mexic vor avea o creştere anuală de 1.1 procente, în vreme ce Europa se va mulţumi doar cu 0.7%.

Potrivit celor de la Coram, piaţa auto de pe Bătrânul Continent va însuma în anul 2023 aproximativ 14.3 milioane. Dintre acestea, vehiculele de pasageri vor reprezenta doar 12.7 milioane, adică cu numai 300.000 de unităţi mai multe decât în 2012.

Dintre pieţele europene, Coram se aşteaptă ca doar Germania şi Regatul Unit al Marii Britanii să crească, atingând 3.4 respectiv 2.5 milioane de unităţi. Franţa nu va fi printre fruntaşele creşterilor, previziunile celor de la Coram anunţând doar 2.4 milioane de maşini noi vândute în 2023.

Italia şi Spania rămân pieţe importante, însă volumele lor vor ajunge la jumătatea rezultatelor pe care le înregistrau în 2007, înainte de criză.

Pentru Italia se estimează 1.5 milioane de maşini noi vândute, iar pentru Spania doar 800.000.

via autoactu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru