Prezenţa copiilor în maşină nu ne face mai prudenţi la volan: 9 părinţi din 10 nu renunţă la comportamentul periculos

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Părinţii continuă să efectueze manevre riscante la volan chiar şi atunci când pe bancheta din spate se află copii, potrivit unui studiu realizat în Franţa.

În mod normal, atunci când conduci cu propriul copil pe bancheta din spate, ar trebui să fii mai prudent în trafic pentru a evita orice incident neplăcut.

În realitate lucrurile nu stau deloc aşa, cel puţin potrivit unui studiu realizat de compania franceză Attitude Prevention. Astfel, datele arată că 9 părinţi din 10 au recunoscut că au un comportament periculos la volan chiar şi în cazul prezenţei copiilor în maşină.

Printre manevrele recunoscute de şoferi se numără depăşirea vitezei maxime legale sau diverse manevre neregulamentare pentru a trece de alţi participanţi la trafic. În plus, acelaşi studiu arată că frecvenţa comportamentelor periculoase la volan din partea părinţilor a crescut vertiginos comparativ cu anul trecut.

Astfel, utilizarea telefonului mobil la volan în timpul prezenţei unui copil pe bancheta din spatea crescut de la 29% la 49%, în timp ce numărul părinţilor care coduc peste 2 ore fără oprire a crescut cu 17%. De asemenea, numărul părinţilor care au admis că au condus chiar dacă erau într-o stare avansată de oboseală a crescut cu 11%. Toate aceste elemente au ca efect o creştere a numărului de accidente pe şosele.

Via Moniteur Automobile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru