Salonul Auto de la Geneva 2015

Prima imagine a conceptului care anunță SUV-ul Seat

Publicat Vineri, 27.02.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Prima imagine a conceptului care anunță SUV-ul Seat - Poza 1
Prima imagine a conceptului care anunță SUV-ul Seat - Poza 2
Seat a publicat un teaser oficial al conceptului pe care îl va dezvălui la Geneva. Acesta va fi un crossover care va fi produs și în serie începând cu anul 2016.

După ce și-a afirmat intențiile de a lua parte la segmentul crossover-elor compact odată cu lansarea lui Leon X-Perience în cadrul Salonului Auto de la Paris, din toamna anului trecut, SEAT vrea să aprofundeze subiectul cu un nou produs.

Este vorba despre mult așteptatul SUV al constructorului spaniol, anticipat încă din anul 2007, când apărea conceptul Seat Tribu. Intenția de a lansa un SUV a fost reafirmată și în urmă cu patru ani, când era dezvăluit IBX Concept.

Spaniolii nu se dau bătuți și promit să mai aducă un concept care să anticipeze un SUV, programat să ajungă la clienți în 2016. De această dată, cu ocazia Salonului de la Geneva.

Seat chiar a publicat un teaser al conceptuil, dezvăluind astfel blocul optic frontal și o parte din grila radiatorului. Designul păstrează liniile triunghiulare pe care le vedem deja pe Ibiza și Leon, semn că Seat învață de la părintele Volkswagen cum se face uniformizarea mașinilor în gamă.

Urmareste Automarket
Conceptul, ca și versiunea sa de serie așteptată în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, în această toamnă, va avea la bază platforma modulară MQB a Grupului Volkswagen.
Asta înseamnă o masă totală redusă și motorizările diesel și benznă cu care ne-am obișnuit deja. De dimensiuni apropiate cu Leon, crossover-ul va beneficia de o gardă la sol ceva mai mare, de protecții din plastic pentru partea inferioară a caroseriei și de un sistem de tracțiune integrală.


Comentarii (1)

  • Daca dimensiunile vor fi apropiate de Leon (insa mai mici) atunci e clar ca vorbim de intrarea VAG in hora SUV-urilor de clasa B (de unde lipseste cu desavarsire).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru