Prima imagine cu noul Citroen C3

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 25.06.2009
Noul Citroen C3 a fost surprins la o conferinta a dealerilor Citroen din Europa. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Primele imagini cu Citroen C3 au fost surprinse la o conferinta a dealerilor Citroen, carora li s-a prezentat noul model compact al francezilor. Noua generatie a modelului francez de segment mic va fi disponibil incepand cu prima parte a anului 2010, dar nu va inlocui modelul actual. Ambele modele vor fi produse in paralel, pentru a putea oferi actualul C3 la un pret mai atractiv.

Actualul Citroen C3 a fost introdus pe piata in 2002 si a primit un facelift in anul 2006. Citroen il va mai tine in productie o perioada pentru a rivaliza alte modele low-cost ale competitiei, cum ar fi Renault Clio Campus, sau chiar Peugeot 206 Plus. Daca Citroen va folosi aceeasi strategie ca Peugeot, ambii membrii ai aliantei PSA, actualul model C3 va fi produs in continuare pana in anul 2010.

Noul Citroen C3 va debuta la editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul are o serie de elemente de design preluate de la DS3, ceea ce ii confera lui C3 mai multa personalitate. Parbrizul a fost prelungit, oferindu-le pasagerilor din fata un unghi vizual deosebit.

Cel mai probabil, modelul o sa fie disponibil si cu un acoperis panoramic din sticla. Bineinteles, versiunile entry-level ale lui C3 s-ar putea sa nu beneficieze de acest parbriz prelungit, pentru a avea un cost de actizitie cat mai redus.

Partea din fata a modelului este dominata de noua grila, prezenta intr-o forma similara si pe C3 Picasso. Deasupra grilei fata de dimensiuni mari troneaza noua sigla Citroen, incadrata de blocurile optice noi. Oglinzile au o forma mai ascutita, iar carcasa acestora are un model care poate fi vopsit in doua tonuri, sau doar intr-o singura nuanta. Profilul lui C3 este pus in valoare de ornamentele cromate de la rama geamurilor si de manerele usilor, care au fost si ele cromate.

Spatele noului Citroen C3 este diferit fata de cel al modelului actual, si prezinta un set de stopuri noi, care este inspirat din conceptul DS. Sigla Citroen are un loc de cinste si pe spatele lui C3, acesta fiind unul dintre elementele care iti atrage imediat atentia atunci cand privesti acest model.

Luneta are dimensiuni generoase, pe cand bara din spate are un design relativ simplu.

Via | WorldCarFans

Taguri: C3, Citroen, DS, DS3, PSA, Peugeot

Comentarii (5)

  • catalinux
    asemanare
    seamana foarte tare cu o alta masina, insa nu-mi dau seama cu ce.
    0 1
  • Florinache
    bravo Citroen
    apreciez masinile citroen pentru ca au fost si sunt "altfel" decat celelalte in materie de design, chiar daca nu mereu in sens pozitiv. referitor la asemanare, pot doar sa afirm ca autoturismul din poze seamana cu noul citroen c3 :)
    1 0
  • prudentul
    seamănă
    ...puţin cu Mitsubishi Colt?
    0 1
  • Seamna cu...
    Seamna cu noile Ford Fiesta si Ka, cred.
    0 1
  • cotofrei sorina
    masini
    abia astept sa-mi iau carnetul sa imi iau un citroen c3.noul citroen c3
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru