Prima imagine cu viitorul Volkswagen T-Roc: un Tiguan mai mic cu motorizări preluate de la Polo și Golf

de Daniel Popescu
Joi, 23.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen T-Roc, noul SUV care va fi prezentat în iunie, va fi poziționat sub Tiguan și va prelua o parte dintre motorizările lui Polo și Golf. Modelul va avea în viitor și o versiune electrică, dar și una plug-in hybrid.

Volkswagen va continua și în acest an ofensiva lansată pe piața SUV-urilor, iar următorul model inclus pe listă este T-Roc. Dezvăluit sub formă de concept încă din 2014, Volkswagen T-Roc va primi în sfârșit o versiune de serie care va fi poziționată ca dimensiuni sub Tiguan.

O primă imagine cu T-Roc realizată integral pe calculator prin tehnologia CGI (Computer GeneratedImagery) a fost publicată de Autocar, iar aceasta evidențiază forma generală a noului model.

Se anticipează că Volkswagen T-Roc va avea o lungime de 4178 mm, spre deosebire de cei 4486 mm ai lui Tiguan, iar modelul va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeași folosită de Tiguan și Golf.

Urmareste Automarket
Motorizările vor fi preluate în special de la Polo, dar vor exista și unități de propulsie disponibile în prezent pe Golf.
Astfel, vom vedea unitățile pe benzină de 1.0 litri cu 3 cilindri și 1.5 litri cu 4 cilindri, dar și motoarele diesel de 1.6 litri și 2.0 litri. Unele versiuni vor avea tracțiune integrală, iar cutiile de viteze vor fi manuale cu 6 trepte sau automate cu 7 trepte și dublu-ambreiaj.

Pe de altă parte, ulterior lansării inițiale, T-Roc ar putea beneficia de un sistem de propulsie micro-hibrid, dar și de unul plug-in hybrid, care va fi cunoscut sub numele T-Roc GTE. În plus, există șanse și pentru o versiune electrică e-T-Roc.

După prezentarea oficială programată pentru luna iunie, noul Volkswagen T-Roc va fi disponibil pe piața începând din toamnă acestui an.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • bogdan
    asta din poza nu-i sandero?
    5 6
  • sau inspirat de la sandro stepway :))
    1 5
  • VW T-Roc va avea 4.35 că lungime fiind oferta VW SUV pentru Golf, deci va fi că dimensiuni alaturi de Ateca și Yeti 2.
    Lungimea de 4.17 o va avea oferta VW SUV pentru Polo, deci cel pe bază de T-Breeze.
    Puțină atenție nu strică.
    3 0
  • AutoJus
    Noul VW SUV ce va apărea în toamnă va avea un singur element comun cu modelul Dacia Sandero Stepway... Și anume va folosi ca și combustibil benzină și motorină în funcție de motorizare...Restul este din alt film cu alte date și pentru altă clientelă.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru