Prima masina cu Google Android vine din... China!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.03.2010
SAIC Roewe 350 va fi prima masina din lume care va utiliza sistemul de operare Google Android. In China, preturile modelului pleaca de la 7600 de euro.

Problemele pe care corporatia Google le are cu guvernul chinez in ceea ce priveste libertatea de expresie si materialele web nu se reflecta deloc in industria chineza. Dupa ce Ford a anuntat anterior ca va dezvolta in SUA modele care vor beneficia de sistemul de operare Windows in ceea ce priveste comanda tuturor sistemelor multimedia ale masinii, SAIC anunta ca modelul Roewe 350 va dispune de sistemul de operare Google Android.

Roewe 350 va deveni astfel prima masina din lume care va pune la dispozitia clientilor sai acest sistem de operare. Modelul va aparea pe piata la sfarsitul lunii aprilie. Daca vi se pare cunoscut numele marcii Roewe, acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta este brandul in care s-a transformat Rover dupa ce SAIC a cumparat drepturile de utilizare tehnologica si comerciala a marcii britanice.

Conform producatorului chinez, modelul va utiliza versiunea Google Android 2.1, aceeasi disponibila pe recent lansatul telefon mobil Nexus One. Aceasta ii va da ocazia celui de la volan sa acceseze GPS-ul prin Google Maps si sa utilizeze capacitatile de websurfing ale sistemului atunci cand masina este oprita.

Foarte probabil, sistemul ii va da ocazia posesorului sa instaleze aplicatii prin Android Market in momentul in care sistemul se va conecta la internet prin telefon.

Este foarte interesant faptul ca Google a ales sa intre cu Android pe o masina care nu se afla in linia premium a pietei chineze, Roewe 350 urmand sa coste intre 70.000 si 130.000 de yuani, adica intre 7600 si 14.000 de euro.

via | Cartech

Comentarii (13)

  • atentie Golan
    Daca va ajunge masina asta si pe piata europeana cred ca Logan- ul va avea probleme serioase.
    12 8
  • Made in China
    Civic + Cruze = Love sau cum sa construiesti un Roewe. Figuri mai sunt si chinezii astia frate.
    11 1
  • mihai B.
    Daca au pastrat calitatea modelelor rover atunci va fi o masina foarte buna.
    6 8
  • @mihai B.
    :)))) asta e cea mai tare, Rover si fiabilitatea :))))))
    12 2
  • @io @mihai B.
    sa vedem cati dintre voi astia cu gura mare aveti sange-n instalatie sa va cumperati chinezismul asta :)) mie unul imi place viata...
    10 3
  • si ce te face sa crezi ca Logan e mai sigur decat asta.din cate accidente sunt intre logan si alte masini cate logan-uri ai vazut ca au mai ramas intregi,din pacate si majoritatea ocupantilor au murit cam greu sa scapi din logan in caz de accident
    6 6
  • Nu e vorba numai de siguranta, ci si de fiabilitate ! Spuneam ca-mi place viata, ca nu vreau s-o petrec in service-uri.
    9 4
  • mihai B.
    @gtrazvan
    nu sti nimic despre rover daca spui ca nu sunt fiabile. cele din 95 pana in 2000 au avut motoare honda civic si dupa 2000 au motoare BMW. rover 75 este o masina superba in stil britanic.
    2 5
  • ce nu intelege
    lumea la industria auto chineza si la proasta calitate a masinilor in afara de ansamblare precara este ca ei folosesc metale din industria siderurgica proprie si la capitolul asta sunt praf de aceea nu o sa compari nici o masina chinezeasca cu una europeana si chiar americana.......la dacia s-a obtinut calitate deabia dupa ce renault a renuntat la tabla de la galati care nu avea aceeasi calitate de la o transa la alta si a luat tabla de la cehoslovaci....atunci a aparut solentza care este o masina buna la tabla si nu se dezmembreaza cu timpul.......
    4 0
  • ce nu stii tu dogy
    e ca principalul client al celor de la sidex este Dacia lucru pt care au si reusit sa se mentina pe linia de plutire in 2009 ,dacia si-a mentinut cererea de tabla datorita comenzilor externe ajutate de rabla(germania,franta)etc,iar pt 2010 tot catre dacia se uita si spera sa se vanda duster-ul (datele sunt din Ziarul financiar nu de la mine)
    2 0
  • anti-prostie
    spera sa se vanda duster-ul? ba baiatule comenzile curg deja spre occident ! Duster are genele succesului >Trophée Andros>medalie argint>Logan>X-Trail>offroad>Nissan>design>pret>performante>piese verificate>fiabilitate
    2 0
  • @ io - cel cu primul comment
    chinezii ca sa vanda bine in Europa, trebuie mai intai sa vanda bine la ei acasa, unde detin o cota de piata de 12%.

    Si dupa cum probabil intuiesti, Europa luata in ansamblul ei nu are acelasi potential de dezvoltare ca si China. Piata Europeana nu prezinta aceeasi atractivitate ca si China. In tarile dezvoltate din Europa sunt 600 de masini la 1000 de oameni, pe cand in China discutam de 50 de masini la 1000 de oameni.

    Oricum mai repede indienii prezinta amenintare pt Dacia pe termen lung, pentru ca ei au creativitate, ei produc masini originale la un pret foarte competitiv.
    2 2
  • Johnny
    bai nea dogy
    tabla pentru dacia e produsa si importata de spanioli . Mai exact firma BAMESA la care si lucrez
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru