Prima maşină zburătoare modernă, cu un pas mai aproape de realitate

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Terrafugia Transition, prima maşină zburătoare modernă, este şi mai aproape de producţia de serie după ce a primit autorizaţia Asociaţiei Aeronautice Federale pentru montarea airbag-urilo şi a unei cuşti de protecţie.

Americanii de la Terrafugia sunt pe cale să devină primii producători moderni de automobile zburătoare. Vehiculul lor se numeşte Transition şi acesta ar trebui să fie disponibil în viitorul apropiat pentru achiziţie pe continentul nord-american. Prima maşină zburătoare este clasificată de Administraţia Federală a Aviaţiei ca fiind o aeronavă uşoară pentru activităţi sportive. În ciuda clasificării sale, cei de la FAA le-au permis conaţionalilor de la Terrafugia să adauge încă 50 de kilograme masei lui Transition pentru a permite implementarea unor elemente moderne de siguranţă pe acest vehicul.

Terrafugia Transition va beneficia de o cuşcă de siguranţă şi de airbag-uri pentru pasagerii din faţă, la fel ca în cazul unui vehicul modern. Scopul celor de la Terrafugia este de a face modelul Transition atât de uşor de condus pe şosea precum poate fi pilotat în aer. Performanţele şi capacităţile dinamice ale acestui model nu au fost încă anunţate, dar Transition încă are nevoie de o pistă pentru a decola şi ateriza. Din această cauză, Terrafugia Transition nu este un subiect de interes pentru cercetătorii de la DARPA, care sperau ca o terţă parte să dezvolte un vehicul cu decolare şi aterizare verticală.

Transition are o lungime de 5.79 metri şi o înălţime de 2.04 metri. Astfel, modelul este ceva mai lung şi mai înalt decât un automobil, chiar dacă vorbim de un SUV de dimensiuni mari, dar lungimea sa este redusă pentru o aeronavă.

Primul zbor al lui Terrafugia Transition a avut loc în decursul anului trecut, pe aeroportul Plattsburght din New York.

Via | TechTree

Comentarii (5)

  • BrillClubKIA.ro
    Cum se conduce?
    Pai si daca ar fi sa iti iei masina asta cum zbori cu ea ca presupun ca nu e suficient numai categoria B? Mai platesti rovigneta la asa ceva?
    3 0
  • crity09
    Taxa de pod
    POate cu o masinarie de-asta putem scapa de taxa de pod de la Fetesti care si asa e abuziva.....
    3 0
  • _steli
    masina?
    Cu tot respectul, aia nu e o masina. Poate sa zica cine ce o vrea dar ce se vede in poze nu e o masina.
    0 2
  • Mai au mult de lucru
    Cerculete de AUDI ii punem noi, dar daca n-are aer conditionat si boxe Alpine sa dam manelele la maxim cand survolam casa dusmanilor ... Imi pare rau. Mai au mult de lucru.
    1 1
  • Bogdan
    HAHA
    Nu este mai aproape decat in anii 60...Eu personal nu vad nici o diferenta intre asta si inca ceva model de acum mult timp...deci mai sapati baieti
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru