Prima recoltă de miere din 2018 pentru Porsche: constructorul are 3 milioane de albine în Leipzig și vinde mierea colectată în Germania

de Cornel Șocariciu
Marti, 03.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul centrului din Leipzig, Porsche crește 3 milioane de albine. Anul acesta, nemții au extras 1.4 tone de miere pe care o vor comercializa în Germania sub brandul Turbienchen.

Anul trecut, Porsche a început să crească albine și să vândă miere în Germania. Nemții au adus în zona Leipzig 25 de colonii de albine, iar mierea produsă a fost comercializată sub brandul Turbienchen.

Anul acesta, activitatea Porsche în acest segment s-a extins. Nemții au ajuns la 50 de colonii de albine, iar prima recoltă a fost deja extrasă. Conform oficialilor germani, cele 3 milioane de albine din zona Leipzig au produs aproape 1.4 tone de miere (salcâm, tei, mure și alte tipuri de flori).

"Zona din apropierea centrului din Leipzig oferă condiții ideale pentru albinele noastre. Există o gamă variată de flori disponibile pe tot parcursul anului, de la salcie și fructe sălbatice, până la păducel", au declarat oficialii Porsche.

De unde interesul Porsche pentru apicultură? Potrivit constructorului german, populația de albine este afectată de pesticide, bacterii și paraziți, iar Porsche vrea să contribuie la conservarea și dezvoltarea agriculturii din țară.

Totodată, pe același teren, Porsche mai găzudiește păsări și animale pe cale de dispariție.

În intervalul 9 iulie - 3 august, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani pot vizita această zonă și pot învăța și afla lucruri noi despre fauna din regiune.

Comentarii (3)

  • Foarte frumos ca se apuca si de albinarit. Desi totusi eu cred ca motivul din spate are mai mult de-a face cu "carbon footprint"-ul companiei si niste reglementari de mediu.
    1 0
  • SIMPLE MINDS
    Ce bondar pe nordschleife pe 29.06.2018 !!!!!!
    1 0
  • Si alte grupuri de firme din domeniul auto au afaceri in alte domenii, nu cred ca Porsche e singurul. Nu am inteles de ce i se face reclama. Una peste alta, nu mai bine faceau niste masini fara probleme la capitolul poluare?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru