Prima schita a noului Mazda MX-2

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.07.2009
Automarket va prezinta prima schita ipotetica a noului Mazda MX-2, rivalul lui Mini Speedster.

Dupa cum stiti, Mazda lucreaza deja la un roadster de dimensiuni mici, care va avea proprietati similare cu MX-5. Potrivit englezilor de la AutoExpress, noul model se va numi MX-2 si va fi fratele mai mic al lui MX-5. Viitorul MX-2 va lupta pe segmentul pe care il va crea noul Mini Speedster si Nissan Urge. Designerul Andrei Avarvarii ne-a furnizat o schita care prefigureaza aspectul acestui model avand in vedere tendintele de design de la Mazda.

Liniile prezente pe MX-2-ul desenat de Andrei Avarvarii sunt preluate in mare parte de la conceptul Mazda Furai. Diferenta dintre cele doua modele sta in faptul Designer-ul a creat o versiune mai practica a acestui concept si a folosit liniile acestuia pentru a pastra eleganta si agresivitatea oferita de acestea fara a schimba destinatia modelului. Aceasta ipoteza de design a fost urmata deoarece primele informatii despre acest model anuntau lansarea unui mini-roadster bazat pe conceptul Furai.

Printre avantajele lui Mazda MX-2 vom putea enumera si masa redusa, care apare odata cu dimensiunile sale scazute.

Obtinerea performantelor deosebite va fi mult mai usor de realizat in aceasta configuratie, iar manevrabilitatea va fi unul dintre atuurile acestui model.

Taguri: MX-2, MX-5, Mazda

Comentarii (3)

  • WHAT A SHIT, PHOTOSHIT!
    COULD YOU TAKE THIS SHIT AS A CAR? CONGRATULATIONS, YOU NR.1 IN PHOTOSHIT.
    0 0
  • MX-2
    E o idee buna, doar ca formele ar trebui sa fie mai masculine, chiar daca va fi o masina de dimensiuni reduse. MX-5 este foarte feminina, nu a imprumutat nimic de la RX-8.
    Imaginatia lui Andrei A lucreaza de obicei mai aproape de ceea ce imi place mie. Masina imaginata de el este mult prea "manga-style", daca imi este permis :D
    0 0
  • vladimir
    poftim?
    Doar nu vorbiti serios? Chestia aia pare mai degraba luata din urmatorul film Cars. Mi se pare o gluma sa pui o asemenea imagine si sa ai pretentia sa te ia cineva in serios.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru