Prima schiță cu Porsche Cayenne Coupe: rivalul lui BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe se lansează în acest an

de Daniel Popescu
Marti, 19.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O schiță cu noul Porsche Cayenne Coupe a apărut pe internet înainte de prezentarea oficială a SUV-ului care va avea loc în perioada imediat următoare.

Porsche a anunțat încă de anul trecut că urmează să lanseze o versiune coupe pentru SUV-ul Cayenne, cu scopul de a crește vânzările din acest segment.

Noul model a fost deja surprins în timpul unor teste, iar acum a apărut pe internet o primă schiță cu SUV-ul coupe, care scoate în evidență în special forma plafonului caracteristică acestui tip de caroserie.

Deloc surprinzător, designul este asemănător cu cel adoptat de BMW X6 sau Mercedes-Benz GLE Coupe, doi dintre viitorii rivali ai lui Cayenne Coupe, alături de Audi Q8.

Pentru moment nu există informații oficiale despre sistemul de propulsie, însă surse apropiate companiei au precizat anterior că modelul va fi oferit în versiunile S și Turbo. Astfel, pe de o parte, Cayenne Coupe va fi oferit cu un motor V6 biturbo de 2.9 litri de 440 de cai putere, iar pe de altă parte va fi disponibil și într-o versiune cu un motor V8 de 4.0 litri care va ajunge la 550 de cai putere.

Prezentarea oficială a lui Porsche Cayenne Coupe este iminentă, iar producția va fi realizată la uzina Porsche din Leipzig, în timp ce vânzările vor începe până la sfârșitul acestui an.

Cayenne este al doilea cel mai vândut model din gama Porsche după Macan, cu 71.500 de unități în cursul anului trecut, astfel că lansarea unui Cayenne Coupe are rolul de a crește și mai mult popularitatea modelului.

Via Caradisiac, AutoWeek

Comentarii (1)

  • Stire pt cocaclari!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru