Prima schita cu utilitara electrica de la Nissan

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 08.11.2009
Nissan a facut publica o schita a unui model utilitar 100% electric. In fotografia prezentata se observa influente estetice de la modelul Nissan Leaf, dar si de la conceptul NV200.

Constructorul japonez Nissan anunta cu putin timp in urma ca doreste sa domine piata masinilor 100% electrice, iar acum a facut publica o schita a unei utilitare de acest gen. Designul automobilului japonez a fost influentat de stilul actualului Nissan Leaf. Parbrizul, blocurile optice fata si zona de alimentare cu energie electrica au fost preluate de acest model. De asemenea, masina prezentata in schita a preluat elemente ale conceptului NV200.

In timpul conferintei de presa, oficialul Nissan a afirmat ca “automobilul va avea un pret scazut si scopuri multiple. Acesta va permite soferilor de ambulanta sa conduca direct in spital, iar cei care o vor folosi ca utilitara sau taxi vor putea intra in zonele urbane unde emisiile de CO2 sunt interzise. Acest model este unul din cele patru masini electrice pe care Nissan le-a anuntat pentru viitor”.

In cadrul Salonului Auto de la Tokyo, Carlos Ghosn, directorul executiv Nissan, a declarat ca Leaf va deveni masina electrica pe care oamenii si-o vor putea permite.

In ceea ce priveste data lansarii acesteia, seful Nissan a spus ca in anul 2010 Leaf isi va face debutul pe piata auto din Japonia si SUA, in timp ce Europa are de asteptat pana in 2011. De asemenea, Ghosn a anuntat ca japonezii au planuri sa produca un Infiniti electric si o versiune de serie a conceptului LandGlider.

via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru