Feedback

Primăria București vrea să cumpere 100 de autobuze electrice cu 47 milioane euro: livrare în 20 de luni de la semnarea contractului

Publicat Marti, 19.03.2019
de Paul Cosma
Comenteaza 13
Primăria București vrea să cumpere 100 de autobuze electrice cu 47 milioane euro: livrare în 20 de luni de la semnarea contractului - Poza 1
Primăria Municipiului Bucureşti a lansat licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice. Valoarea contractului se ridică la circa 47 de milioane de euro, fără TVA. Autobuzele ar urma să fie livrate în cel mult 20 de luni de la semnarea contractului.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile de la București vor să folosească fondurile europene pentru a cumpăra autobuze 100% electrice.

Primăria Capitalei a lansat o licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, contractul fiind estimat la 47 de milioane de euro, fără TVA, valoare ce include și stațiile de încărcare.

Autobuzele electrice noi vor avea 12 metri, propulsie 100% electrică, podea coborâtă pe toată lungimea, trei uşi şi aer condiţionat pentru călători, conform caietului de sarcini citat de economica.net.

Cele 100 de autobuze ar urma să fie livrate în decursul a 20 de luni de la semnarea contractului. De asemenea, firma câștigătoare va trebui să asigure activitățile de service și remediere a defecțiunilor, precum și livrarea consumabilelor în perioada de garanție.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 27 mai 2019, conform anunţului publicat marţi pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Via Economica.net


Comentarii (13)

 • ACE - Craiova
  Autonomia de deplasare minima asigurata, ce valoare are ?!
  In sfarsit o idee excelenta dupa atatea balbe REMARCABILE...
  Sa nu fie vorba insa - doar - de o ELECTORATA / dedicata....
  12 3
 • Poate profita si de reteaua de cabluri pt troleibuze si cumpara troleibuze noi (100% electrice :D )...
  8 4
 • Fanica: Ulei cutie viteze Honda HR-V/GH2, 4x4 Raspunde
 • Octavian
  230 km
  3 0
 • E clar ca lumina zilei că e de preferat să achiziționezi troleibuze (parțial) românești și să plătești de restul angajați RATB să-ntrețină și să dezvolte liniile decât să arunci aiurea banii pe autobuze apoi peste câțiva ani să stai cu ele-n depou că n-ai bani de baterii noi și n-are cine asigura service-ul.
  Dar așa e când piar-ul general e o habarnistă plină de tupeu care e atentă doar la șpaga de la semnare și n-are consilieri care să gândească (pe termen mediu sau lung).
  PS Minusarii colegului de-a zis de trolee primul, ceva argumente?
  8 3
 • ACE - Craiova
  Daca autonomia electrica este 230-250 km e OK....suficienta pentru o zi obisnuita de lucru.
  9 1
 • TC1900
  sper ca turcaletii nu fac si autobuze electrice.........
  8 3
 • deja turcaletii au cumparat cateva incarcatoare de baterii. sunt pe faza, sultan erdugan scoate iar banu'
  3 0
 • cineva
  Si-o fi dat seama ce kkturi a cumparat de la turci?
  1 0
 • Există soluţiile acestor autobuze FULL ELECTRICE dar cu autonomie în KM redusă dar cu ÎNCĂRCARE (EXTREM de) RAPIDĂ  autobuze VDL Citea cu încărcare rapidă sistem Heliox - Olanda
  sau 
  autobuze Volvo 7900 electrocity cu încărcare rapidă sistem ABB - Suedia şi Elveţia 
  sau
  autobuze Solaris electric cu încărcare rapidă sistem Endesa (similar Heliox) -Spania


  Soluţia cu autobuzul electric cu baterii mai mici, egal preţ mult mai mic, greutate mult mai mică (depăşeau şi 4 tone!) este pe departe cea mai bună

  pentru că nu ai nevoie de un autobuz care să îl încarci o singură dată pe zi sau săptămână şi să cari încă 1-2 tone baterii
  când poţi să îl încarci la capăt de staţie şi mai face un traseu tur retur
  1 0
 • Prețul cel mai mic îl au troleibuzele Astra echipate la Arad.
  Mai nou testează un model care are baterie pentru a asigura retragerea la depou în caz de pană de curent.
  La Timișoara au fost achiziționate troleibuze Skoda Electric, echipate și cu generator diesel pentru situații cu probleme la linie.

  Care ar fi rostul și costul autobuzelor electrice? Cară mereu bateria aia grea, care va trebui schimbată des și scump, climatizarea va fi mereu oprită de șoferi ca să nu piardă autonomie (mai ales în zile cu trafic blocat).
  Ce rost are să ne extaziem atât de minunatele astea de baterii noi când soluțiile mai ieftine și mai fiabile sunt și au fost mereu la îndemână...
  1 0
 • Dle Kap, tocmai că soluţiile de mai sus (vă rog, căutaţi pe youtube) sunt autobuze electrice CU BATERII MICI !!
  200KG şi nu 800 - 1000- 2000 kg !

  Bateria este uşoară şi este doar pentru un tur - retur !!

  Aceste autobuze electrice Sunt la fel DE UŞOARE ca troleibuzele !

  Volvo au chiar şi versiuni care încarcă 10-15 secunde la 3-4 staţii !
  Dar şi versiuni care încarcă la final de tur sau tur plus retur.
  1 0
 • Vehiculele electrice au evoluat, asta este clar, atât cele alimentate pe fir cât mai ales cele cu baterie.
  Însă la o evaluare completă trebuie luate în calcul toate aspectele: consum, costuri de întreținere, preț de achiziție, autonomie, capacitate și altele. Și dacă multe unele aspecte sunt egal îndeplinite, din câte cunosc la capitolul preț se face diferența. Câte autobuze electrice se pot măcar apropia de suma de 230.000 de euro / vehicul, cât s-a plătit din câte știu pe ultimele troleibuze Astra achiziționate în București?
  Poate pentru rute mai lungi, preorășenești, să merite achiziția de autobuze electrice, deși există și soluția autobuzelor cu gaz natural.
  1 0
 • sirca maria: aveti skoda fabia si cu programul remat? la ce pret? Raspunde
 • Mai bine Astra ar trece la producţia nu numai de troleibuze ci şi a unor AUTOBUZE ELECTRICE CU RAZĂ MICĂ (TUR RETUR) ŞI ÎNCĂRCARE RAPIDĂ şi ar domina piaţa, cel puţin din România

  Dacă nu poate singură, în asociere cu altă firmă care deţine deja un avans pentru baterii şi încărcare rapidă (precum elvetienii de la ABB)
  1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru