Primăria Capitalei promite 48 de kilometri de piste de biciclete în următorii 3 ani: 4 trasee cu 420 de locuri de parcare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a conceput un proiect care prevede construirea a 48 de kilometri de piste de biciclete în cadrul a patru trasee. Proiectul va fi realizat într-un interval de 3 ani.

Primăria Capitalei a redactat un amplu proiect care prevede construirea unei rețele de 48 de kilometri de piste de biciclete pe parcursul următorilor 3 ani, potrivit unor documente obținute de publicația Profit.

Proiectul este alcătuit din patru trasee principale care vor utiliza inclusiv puținele piste de biciclete existente în prezent, iar în total vor fi amenajate trasee pe 21 de artere importante din București, care vor avea și 420 de locuri de parcare pentru biciclete.

Trei dintre cele patru trasee propuse au ca punct de plecare Piața Victoriei, iar acestea vizează în special zonele de centru, nord și est ale orașului.

Traseul 1: Piața Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Beijing, Strada Nicolae Caramfil, Șoseaua Pipera, Piața Presei Libere, Șoseaua Kiseleff, Bulevardul Constantin Prezan.

Traseul 2: Piața Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara și Șoseaua Ștefan cel Mare, Șoseaua Mihai Bravu.

Traseul 3: Calea Victoriei, Bulevardul Regina Elisabeta, Splaiul Independenței, Bulevardul Națiunile Unite.

Traseul 4: Bulevardul Libertății, Piața Constituției, Bulevardul Decebal, Bulevardul Basarabia (Stadionul Național).

Proiectul necesită o investiție totală de 44.5 milioane de lei asigurată de la bugetul local și de la Ministerul Mediului.

În prezent, Bucureștiul are aproximativ 7 kilometri de piste de biciclete pe Calea Victoriei, Strada Buzești, Bulevardul Liviu Rebreanu, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Prezan și Strada Constantin Marinescu.

Via Profit

Comentarii (4)

  • hazard
    deci 2030
    5 0
  • mircea badea
    trebuie sa fie peste tot..ar putea sa micsoreze taxele/impozitele pt cei care dovedesc periodic ca au o bicicleta..
    0 2
  • super, sa limiteze iar cu o banda artere oricum aglomerate, unde pe stefan cel mare mai baga o banda de biciclete? elimina parcarea? ca trebuie sa o delimiteze probabil ca pe victoriei? sa circule pe linia de tramvai ca oricum este delimitata acum de gard.

    @mircea, da, iau o bicicleta din targ cu 50 de lei sau noua din magazin cu 400ron (ca sa am factura) si sa imi scada impozitul la cele 3 masini si 5 apartamente, si sigur, pe venit, 5 ani la rand, sau pe viata... perfecta logica, 2, stai jos.
    1 0
  • Au facut 200m in zona statiei de metrou Aurel Vlaicu si din 2 benzi pt masini au facut 1,5 intr-o zona buson.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru