Primarul Londrei pierde alegerile, dar taxa ramane

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.05.2008
Ken Livingstone a pierdut alegerile pentru Primaria Londrei insa taxa de mediu introdusa de el nu va fi anulata.

Ken Livingstone a creat un val de antipatie in Londra si nu numai dupa ce a propus si apoi adoptat celebra taxa de mediu cu scopul decongestionarii traficului. Botezata chiar "congestion charge", taxa a intrat deja in vigoare, primarul Londrei fiind aspru criticat de marii constructori europeni precum Porsche dar si de locuitorii capitalei engleze.

Faptul ca Livingstone se bucura de foarte multa animozitate in randul populatiei londoneze s-a vazut si in rezultatul alegerilor locale pentru functia de primar, controverastul personaj, botezat "Red Ken", pierzand alegerile pentru un nou mandat.

Se pare ca politica sa de a continua extinderea zonelor in care se percep taxe de mediu si de stabilirea unei noi limite de viteza, nu au fost bine primite de public, alegatorii oferind votul lor celuilalt contracandidat, Boris Johnson, care s-a opus vehement initiativei inaintate de Livingstone.

Se pare ca tocmai acest lucru i-a adus lui Johnson un val de simpatie, desi noul primar nu va putea anula taxa promovata de Livingstone.

Exemplul londonezilor pare a fi urmat indeaproape de alte mari orase europene si de peste Ocean cum sunt Milano, Roma sau New York.

via | MotorAuthority

Taguri: Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru