Primarul Londrei vrea să taxeze maşinile delegaţiei lui Barack Obama

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 31.05.2011
Vizita preşedintelui barack Obama la Londra ar putea să fie scumpă pentru americani. Toate maşinile delegaţiei ar urma să fie supuse taxei de congestie din capitala engleză.

Vizita preşedintelui american Barack Obama în Regatul Unit încă mai naşte controverse, chiar şi după ce episodul limuzinei blocate s-a stins deja. Mai nou, Ambasada SUA este obligată de primarul Londrei, controversatul Boris Johnson, să achite o taxă de congestie, după ce maşinile convoiului oficial au străbătut centrul capitalei pe parcursul vizitei oficiale.

Deşi pare hilar, edilul londonez este determinat să aplice o taxă de congestie de 16 dolari fiecărui vehicul care a traversat centrul capitalei engleze. Johnson îşi motivează decizia: "Plata taxei este obligatorie, întrucât traficul nu a fost oprit în momentul vizitei prezidenţiale. Dacă am fi vorbit de condiţii speciale de desfăşurare a traficului, cum a fost în cazul vizitei Papei, nu am fi taxat maşinile delegaţiei americane."

Răspunsul ambasadei americane nu a întârziat să apară: "Poziţia noastră privind taxa de poluare percepută de primăria Londrei are la bază Convenţia relaţiilor diplomatice de la Viena din 1960, care interzice taxarea de orice tip a misiunilor diplomatice.

Este o poziţie pe care o împărtăşesc şi celelalte misiuni din Londra."

Ambasada SUA are însă de achitat şi alte taxe mai vechi, care, împreună cu amenzile, însumează 8.7 milioane de dolari, sumă pe care oficialii americani refuză să o plătească. Primarul Johnson a ridicat însă această problemă în cadrul unui dineu oficial, susţinut pentru Obama la Palatul Buckingham. 

via | carscoop

Comentarii (1)

  • danutz
    Pt idiotul ala de primar al Londrei vad ca conteaza mai mult sa zgandare relatiile diplomatice intre cele 2 tari decat sa se ingrijeasca mai bine de Londra, care arata execrabil (cei care au trecut de curand pe-acolo inteleg de ce).
    13 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru