Primele detalii despre BMW Seria 4 Gran Turismo: apare în 2019 și va avea versiune electrică cu autonomie de 500 de kilometri

de Daniel Popescu
Vineri, 12.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 4 Gran Turismo va fi lansat în 2019 și va fi urmat un an mai târziu de o versiune electrică de peste 350 de cai putere și cu autonomie de 500 de kilometri care va rivaliza cu Tesla Model 3, potrivit unor surse din cadrul companiei.

După succesul înregistrat cu i3 și i8, Grupul BMW se pregătește intens pentru lansarea unor mașini electrice derivate din modele actuale. Primele pe listă sunt un Mini electric planificat pentru 2018 și o versiune electrică a SUV-ului X3, care va apărea în 2019.

Surse citate de Autocar afirmă însă ca BMW a stabilit deja un al treilea model care va primi o versiune electrică. Este vorba despre viitorul BMW Seria 4 Gran Turismo, care va fi prezentat oficial în 2019 și care va înlocui în gamă Seria 4 Gran Coupe prin prisma vânzărilor slabe ale acestuia.

După ce va fi disponibil inițial pe benzină și în versiune plug-in hybrid, Seria 4 Gran Turismo va primi o variantă electrică în 2020. Sursele Autocar afirmă că versiunea electrică a lui Seria 4 Gran Turismo va fi dezvoltată cu scopul de a deveni rival cu viitorul Tesla Model 3, a cărui producție de serie va începe în toamna acestui an.

Pentru a reuși acest lucru, Seria 4 Gran Turismo va oferi performanțe similare cu cel mai puternic Seria 3 Gran Turismo actual (foto), cu unul sau două motoare electrice care să furnizeze peste 350 de cai putere. În plus, versiunea electrică este dezvoltată cu scopul de a avea o autonomie oficială de 500 de kilometri, iar pentru acest lucru germanii vor utiliza o baterie Li-Ion de 90 kWh sau 70 kWh, în funcție de îmbunatățirile tehnologice pentru densitatea de energie și descoperirea de noi metode pentru răcire.

Anterior, se vehicula ca al treilea model electric deriviat dintr-un model actual va fi un Seria 3, care urma să rivalizeze de asemenea cu Model 3.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Citez un articol de cateva zile tot de pe Automarket:
    "La nivel global, Seria 4 Gran Coupe adună 54% din vânzările gamei 4"

    http://www.automarket.ro/stiri/ultimii-vor-fi-cei-dintai-lansat-dupa-coupe-si-cabrio-bmw-seria-4-gran-77025.html

    Acum scrieti cum ca : "Este vorba despre viitorul BMW Seria 4 Gran Turismo, care va fi prezentat oficial în 2019 și care va înlocui în gamă Seria 4 Gran Coupe prin prisma vânzărilor slabe ale acestuia."

    Pana la urma cum e, au vanzari bune, au vanzari slabe Cu Seria 4 Gran Coupe ?
    12 1
  • Vanzari slabe are seria 3 Gran Turismo, nu seria 4 Gran Coupe, dar s-a intamplat o extorsiune si a iesit seria 4 Gran Turismo.
    7 0
  • sursa zice ca le va inlocui pe amandoua: "It will act as a replacement for today’s 3 Series GT while indirectly replacing the slow-selling 4 Series Gran Coupé in a move similar to that set to be taken by the larger and more expensive 6 Series GT."
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru