Primele detalii despre construcția autostrăzii Sibiu - Pitești: cele mai ușoare secțiuni necesită 4 ani de lucrări

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 27.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Construcția primei secțiuni din autostrada Sibiu - Pitești va dura 3 ani, în timp ce ultima secțiune va necesita 4 ani de lucrări, însă nu este clar când vor începe efectiv lucrările la cele două șantiere.

Autostrada Sibiu - Pitești este unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructură din România, ca urmare a faptului că va lega direct Bucureștiul de granița cu Ungaria.

Planurile pentru construcția acestei autostrăzi au fost dezvăluite încă de anul trecut, iar Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat la începutul acestei săptămâni primele detalii concrete.

Așa cum se știa deja, autostrada va fi împărțită în 5 secțiuni, iar cele de la capete vor fi primele care vor fi realizate. Prima secțiune se va întinde de la Sibiu la Boița, va avea aproximativ 14 kilometri și va necesita un an pentru proiectare și 3 ani pentru construcție. Între timp, ultima secțiune este cuprinsă între Curtea de Argeș și Pitești, va avea 30 de kilometri și va necesita un an pentru proiectare și 4 ani pentru construcția efectivă.

Este important de menționat că lucrările vor începe abia după lansarea și adjudecarea licitațiilor, proceduri pentru care este dificil de anticipat un termen precis de realizare.

Cert este că, chiar dacă ar începe astăzi, lucrările la cele două secțiuni ar urma să fie terminate cel mai devreme în 2021, dacă termenele ar fi respectate.

În acest context, este practic imposibil ca autoritățile să respecte numeroasele promisiuni potrivit cărora autostrada Sibiu - Pitești va fi inaugurată în 2021, mai ales că celelalte 3 secțiuni sunt mult mai dificil de realizat, întrucât implică trasee prin munți și numeroase tuneluri, astfel că vor necesita și mai mult timp.

Via CNAIR

Comentarii (6)

  • ro bandit
    Impresionant : 44 km in 4 ani. In tarile cu apa calda la robinet si wc in casa, s-ar fi construit intreaga autostrada in 4 ani.
    Dar noi, din pacate, traim in Romania (bine, am putea spune si din fericire ca nu traim in Zambia).
    14 0
  • În sfârșit, se mișcă ceva, că se pornește de undeva. Dacă în loc de toată vorbăria și certurile idioate din ultimii 10 ani ar fi început măcar cu ce e mai ușor, acum ar fi fost gata...
    9 0
  • Si mai ateptata este Autostrada COMARNIC-BRASDOV, portiunea cea mai circulata din Romania, NU CUM FALS PREZINTA AUTORITATILE
    6 7
  • Pitești-Sibiu este bucata lipsă din autostrada care leagă București de celelalte capitale europene. (ultima capitală europeană care nu e legată prin autostradă de celelalte...) De asemenea, leagă Constanța de vestul Europei. Este un drum care va fi circulat permanent și va avea in mod sigur trafic intens.
    București - Brașov leagă estul Transilvaniei de București, fiind în special turistică. Este mult mai dificilă tehnic și nu se încadrează la finanțare de la UE...
    13 0
  • Inmultiti termenele cu 3 si costurile cu 2 si rezulta data finalizarii. Cu cat o autostrada e mai necesara si mai asteptata, cu atat e mai putin probabil ca se va face. Nu avem o autostrada care sa treaca muntii. Sunt necesare cel; putin 3. Ploiesti-Brasov a intrat in uitare. Proiectele si studiile de fezabilitate au termene de valabilitate mai mici decat o sticla cu bere. AUTOSTRAZILE AU ROL ECONOMIC SI STRATEGIC-domnilor din zeci de guverne trecute si viitoare. Ne ia lumea de prosti, si au dreptate....
    15 0
  • astala vista
    cum ? un an pt proiectare numai???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru