Primele efecte ale trecerii Opel în tabăra PSA Peugeot-Citroen: Crossland X și Grandland X vor fi vândute și în afara Europei

de Daniel Popescu
Duminica, 12.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen a confirmat că va avea dreptul de a vinde SUV-urile Crossland X și Grandland X și în afara Europei, ca parte a acordului pentru achiziționarea constructorului german de la General Motors.

Una dintre condițiile impuse de General Motors pentru ca Grupul PSA Peugeot-Citroen să cumpere marca Opel a fost ca modelele actuale ale constructorului german să nu fie vândute în afara Europei, pentru a nu afecta vânzările GM.

Iată însă că există și o mică excepție de la această regulă, care a fost dezvăluită de Carlos Tavares, CEO-ul PSA, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din această săptămână. Astfel, modelele deja anunțate care sunt dezvoltate pe o platformă comună cu PSA Peugeot-Citroen vor putea fi comercializate și în afara Bătrânului Continent.

Urmareste Automarket
Prevederea vizează practic modelele pe care Opel le dezvoltă în parteneriat cu PSA pe baza unui acord semnat intre grupul francez și General Motors în 2012.
Primul pe listă este noul Opel Crossland X, care a fost deja prezentat la Geneva și care este dezvoltat pe aceeași platformă cu Citroen C3 Aircross, producția sa urmând să fie realizată la fabrica Opel din localitatea spaniolă Zaragoza. Cel de-al doilea model este Opel Grandland X, model dezvoltat pe o platformă similară cu Peugeot 3008 și care este produs la fabrica PSA din Sochaux (Franța).

Posibilitatea de a vinde aceste modele în afara Europei este cu atât mai importantă cu cât SUV-urile reprezintă cel mai popular segment la nivel mondial în acest moment. Alegerea concretă a piețelor va depinde de preferințele cumpărătorilor din fiecare țară, întrucât "în unele piețe clienții cumpără un brand german, dar nu și un brand francez", potrivit lui Tavarez.

Via Autoactu

Comentarii (3)

  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    F.C. Bere Pils - F.C. Vin de Bordeaux 0-1.
    7 5
  • "în unele piețe clienții cumpără un brand german, dar nu și un brand francez", potrivit lui Tavarez, băiat deștept
    12 1
  • @xxx - Adica Romania :) !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru