Primele exemplare Rolls-Royce Cullinan au pășit pe poarta uzinei constructorului britanic: cel mai scump SUV din lume are un V12 cu 571 CP

de Cornel Șocariciu
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a anunțat că primele 8 exemplare Cullinan au părăsit uzina din Goodwood și se îndreaptă către cele 8 showroom-uri din Marea Britanie. Primul SUV dezvoltat de producătorul britanic are un motor V12 de 571 CP, tracțiune integrală și patru roți directoare.

La jumătatea anului curent, Rolls-Royce a prezentat noul Cullinan. Primul SUV dezvoltat de constructorul britanic poartă numele celui mai mare diamant descoperit până acum și este dezvoltat pe platforma "Architecture of Luxury", aceeași arhitectură folosită în prezent și pe Phantom VIII.

Acum, oficialii Rolls-Royce au anunțat că primele exemplare Cullinan au pășit pe poarta fabricii din Goodwood, West Sussex. Britanicii au pregătit 8 unități care vor merge către cele 8 showroom-uri (Edinburgh, Leeds, Manchester, Birmingham, Bristol, Essex, Londra și Sunningdale) din Marea Britanie.

Cel mai scump SUV din lume are o lungime de 5.341 de mm și un ampatament care măsoară 3.295 de mm. Noul Cullinan poate fi comandat atât într-o versiune cu 5 locuri, cât și în varianta Individual cu 4 locuri. Portbagajul are un volum de 560 de litri (600 de litri prin eliminarea ruloului), iar atunci când bancheta spate este rabatată, volumul ajunge la 1.930 de litri.

Sub capotă, Rolls-Royce Cullinan "ascunde" același motor V12 de 6.75 de litri pe care îl știm deja din gama Phantom.

Motorul dezvoltă 571 CP la 5.000 rpm și 850 Nm începând cu 1.600 rpm. Timpul pentru accelerația de la 0 la 100 km/h nu a fost anunțat, însă britanicii ne spun că viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

SUV-ul Rolls-Royce dispune de un mod special de off-road, dar și de o mulțime de sisteme de siguranță și asistență. Producătorul britanic pune la dispoziția clienților un sistem de tracțiune integrală și un sistem cu patru roți directoare.

Comentarii (6)

  • masina paseste...mai rar asa ceva
    7 0
  • cel mai scump SUV din lume si in acelasi timp cel mai urat, "admirand '' bordul ma duce cu gandul la bucataria din mahon complet utilata, o plita de gatit ii mai lipsesta la masina asta. da mno gusturile nu se discuta si tembeli cu bani sunt destui pe lumea asta
    10 1
  • SIMPLE MINDS
    Remarc pretuirea pe care o manifesta AM la adresa cititorilor sai, *uitand* sa mentioneze tocmai pretul .:)

    Cel mai probabil pentru a ne feri de cabinetele de cardiologie !:))
    5 0
  • Corocsenie Adrian
    @unu
    Ti-am dat manuta verde pt. ca respect orice parere atata timp cat e spusa civilizat chiar daca nu sunt de acord cu ea.
    Nu stiu cum vad unii lucrurile, dar mi se pare cel mai elegant si de bun gust interior de SUV. Lemn, piele, aluminiu, crom si design clasic = perfectiune pt. mine. Modernism excesiv si prea mult aluminiu pt. mine inseamna rece, prost gust, obositor, si plictisitor. Uite...Cayenne-ul nou imi place mai mult ca design la bord. Dar nu pot compara pt. ca e inferior ca materiale si usor sportiv ceea ce nu ii da o eleganta. Dar il prefer in locul Rolls-ului pt. ca e o combinatie de sport si lux discret in acelasi timp si imi place mie. Dar asta nu il face mai ,,tare'' ca un Cullinan din acest punct de vedere. E din start sub el.
    3 1
  • Corocsenie Adrian
    ps. E ca si cum am compara o casa moderna cu sticla multa si linii minimaliste dar frumoasa cu o casa istorica de pe la 1900 restaurata exemplat care domina prin simpla prezenta monumentala. Cam asa e Rolls-ul...MONUMENTAL !
    4 1
  • mircea badea
    asta e suv dric. oricum suv-urile sunt inutile si urate indiferent de marca..gandacii de oras..
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru