Primele fotografii oficiale cu noul BMW X1

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.07.2009
Primele imagini oficiale care surprind noul SUV compact de la BMW au fost publicate pe internet inainte de dezvaluirea oficiala a modelului de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune BMW X1 2.8i
Lungime (mm) 4.469
Latime (mm) 1.793
Inaltime (mm) 1.534
Puterea maxima (CP/rpm) 258
Cuplu maxim (Nm/rpm) 310(2.600)

Prietenii nostri de la BMWBlog au reusit sa obtina o galerie foto oficiala cu noul BMW X1, noul SUV de dimensiuni mici de la BMW. Modelul a fost dezvaluit partial de catre oficialii BMW in cadrul unor teasere, care surprindeau anumite elemente ale lui X1, iar BMW a lansat si o galerie foto oficiala a prototipului lui X1 in timpul testelor, dar modelul respectiv era acoperit de camuflaj in momentul in care a fost fotografiat.

Principala diferenta dintre studiul de design X1 si versiunea de productie a lui X1 consta in design-ul stopurilor, care a fost inspirat din aspectul stopurilor lui Seria 3 facelift si Seria 7 F01. Dupa cum era de asteptat, design-ul interior a primit liniile lui X3 si anumite elemente de la noul Seria 7. Spre deosebire de X3, modelul X1 prezinta o consola centrala inclinata usor spre sofer, element intalnit pe numeroase modele BMW.

BMW nu a dezvaluit inca datele tehnice ale acestui model, dar X1 ar putea imparti o mare parte din gama de motorizari cu fratele sau de platforma, Seria 3 E90. BMW X1 va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, iar modelul va fi disponibil in Europa la scurt timp dupa acest eveniment.

Noul BMW X1 va rivaliza modele precum Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Toyota RAV-4 si Honda CR-V.

Noul BMW X1 este mai scurt, mai ingust si mai scund decat modelul X3. Lungimea acestui model este de 4.469 de milimetri, pe cand latimea este de 1.793 milimetri, iar inaltimea lui X1 se ridica la doar 1.534 mm. Gama de motorizari a lui X1 contine cinci motorizari diesel si o unitate pe doua unitati pe benzina. Cel mai puternic model X1 va fi intitulat xDrive28i si va fi echipat cu un motor care dezvolta 258 CP si un cuplu motor de 310 Nm, pe cand varful gamei de motorizari diesel va fi un motor cu patru cilindri, care dezvolta 204 CP. Cel mai puternic diesel de pe BMW X1 va fi disponibil pe versiunea xDrive23d, si va oferi un cuplu motor de 400 Nm la 2.000 rpm, alaturi de cei 204 CP ai sai. Aceasta versiune a lui X1 poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7.3 secunde.

Via | BMWBlog

Comentarii (40)

  • q5 all the way!
    8 25
  • Nu se compara cu renault koleus nici la design si nici la performante nu mai vb de tren de rulare!!slab
    5 30
  • Andrei.P
    Fix comentariul lu gigi apare si la Alfa Brera q4.. care nu are legatura cu Koleos.. aici se mai pot compara masinile din punct de vedere al clasei. Tousi nu cred ca are Renault Koleos vreo sansa cand este comparat cu X1
    23 4
  • Cum vine asta?! In sfarstit imi place si mie un BMW din gama X si ceilalti il critica.
    21 5
  • Cristi
    arata bine
    Ma temeam sa nu o ia razna cu designu cei de la BMW. Dar arata foarte bine.

    PS: @gigi - sper ca glumesti.
    20 4
  • urata rau de tot
    ma da astia de la bmw fac masini tare urate asta e jalnica se prosteste lume
    6 17
  • frumosul urat
    urata cu draci
    9 16
  • Nota 10 de la mine pentru BMW, linii simple, atragatoare, usor agresive, motorizari decente, speram un pret mai decent.
    Koleos, mai bun?? Asta e gluma secolului. De cand e Renault bun la ceva? Si mai ales intr-un domeniu in care nu are habar?
    Exista vorba aia cu vulpea si strugurii care-s prea acri.
    17 12
  • sunt confuz ...
    daca e x1 , nu ar fi trebuit sa fie mai mic de cat x5 si 6 ? in dimensiuni ma refer , mai ales lungimea , lamuriti-ma si pe mine,
    inca pastreaza liniile vechiului designer (ugly i might add)
    7 11
  • @sfera96
    Noua politica BMW este ca X1 sa ia locul X3, viitorul X3, lui X5, si X5 sa fie cam cat un Q7. De aici, si dimensiunile.
    9 2
  • marian
    zic si eu ..
    sincer eu m-am saturat de asemenea masini ..au inebunit toti cu suv si alte derivate asemanatoare...plus inca ceva, daca nu am banii necesari sa le cumpar, de ce sa ma agit cu commenturi inutile?..nu cred ca toata lumea de aici are banii pt asa ceva..masina arata bine,dar cu ce ma incalzeste pe mine daca nu pot sa o am? si nu ma refer la bmw ursulet care isi cumpara orice taran cu 5 mii de euro. sigur masina are un pret ce sare peste 30 de mii de euro. Cinste lor .. va salut
    13 1
  • e cam uratel
    9 10
  • Tu nu, Batman-Batman
    Zici ca e liliac, dar totusi arata mai bine decat X3. Nu inteleg cum BMW poate sa faca masini superbe ca Seria 5, Seria 3 Coupe, Seria 6, si hidosenii precum X3 sau Seria 1 (Bleahhh)....
    13 7
  • Barcelona
    BMW
    multi zic ca e urata masina...dar cand o vor vedea pe strada toti vor intoarce capul dupa ea....arata perfect
    12 7
  • dgdg
    e foarte frumoasa.in sf mai imi place si mie ceva la bmw
    7 6
  • Florin
    pt. Paul
    daca te intereseaza Koleos e facut pe platforma de Nissan care are traditie in domeniul 4x4 din anul 1934,pe cand BMW e cam la inceput,fara suparare "4x4 la exterior,Renault la interior".Sa nu uitam si de pretul de achizitie.
    4 12
  • dreptaciul
    @Barcelona
    corect....si cand vezi cate o uratenie pe strada intorci capul si te crucesti ca poate sa existe asa ceva
    6 11
  • comparatia
    Daca ajungi sa compari BMW cu renault inseamna ca nu ai avut cheile unui bmw niciodata!Diferenta de pret o scoti din calitatea materialelor,tinuta de drum si fiabilatae.compara cele doua masini dupa 150.000 km si dupa asta mai posteaza un comentariu undeva!
    13 1
  • x1
    Mie imi place mult masina, am avut si onoarea sa merg cu x6 ..de vis.
    pentru cei care cred ca e urata..parerea lor, nu pot comenta.dar o sa se umple bucurestiul si dorobantiul de ele.
    11 2
  • sandero
    leit
    E leit Sandero, cu mici brizbrizuri:-))
    2 10
  • catalinux
    Maxim de BMW, Maxim de urat!
    Este o masina URATA fara sa fie nevoie sa o compari cu altceva. Nu mai vorbesc de situatia in care ar fi nevoie sa fie pus langa GLK, Q5 sau XC60; pur si simplu hidos. Greu mai gasesti in zilele noastra cu o simetrie a formelor atat de nereusita.

    P.S.: Ultrasii BMW pot arunca cu pietre, dar tre' sa recunoasteti fratilor ca arata ca naiba!
    7 10
  • etyen8_stefanM
    X-DRIVE
    auzi pe ala frate "4x4 la exterior renault la interior" pai si de ce o castigat bmw cu x-drive cel mai bun sistem de tractiune integrala din lume?? aia specialisti tu ...esti renault la minte??? nu ii nemaipomenit x1 dar nu cred ca mai exista cineva care sa intreaca bmw la motorizari si tractiune integrala la design numa glk ii face fata mi-ar fii greu sa aleg
    8 1
  • @catalin"lux"
    asa pare din ratb? vb sa n adormi:)) isi va spulbera concurenta la vanzari!
    6 1
  • like
    ssangyong
    3 5
  • eu nu contez
    place la mine mult
    cineva mai sus spunea ca spera ca cei de la bmw sa nu o ia razna cu designul, eu vroiam sa o ia razna un pic.Pentru cei ca mine care nu suntem fani ai marci -toate arata la fel(precum chinezi)
    1 5
  • Catalinux, departe de a fi ultras BMW, dar sunt de parere ca e frumoasa. Daca e diferita de a ta, inseamna ca parerea mea trebuie aruncata la gunoi? Ok, tu crezi ca e urata, foarte bine, dar cine spune ca parerea ta e adevarul absolut de esti asa categoric? Fiecare vede frumusetea in felul lui, dar uneori am impresia ca unii ori au cataracta, ori fac pe interesantii.
    5 2
  • Vorbiti prostii asa cum zicea cineva mai sus renault are platforma din 1936 toamna deci e net superioara. BMW se juca cu puta in tarana pe atunci iti dai seama ce avansat e renault daca are platforma de nissan e cea mai cea pt bmw timpul a trecut degeaba pe langa el a stat "cu mainile in buzunar"
    2 7
  • andrei
    X1
    chiar e reusita masina, cineva mai sus spunea ca seamana cu un Q5, da din lateral aduce putin, dar cei de la bmw nu au facut decat ca linia laterala sa fie identica cu cea de la X5 ,daca te uiti mai atent, deci nu au plagiat nimic, e un X5 la scara mai mica , din lateral.
    Fata... farurile alea parca nu fac parte din peisaj , dar o sa ne obisnuim.
    In rest masina chiar e reusita si pun pariu ca se va vinde daca va fi ca pret comparabila cu Q5 sau GLK, cu toate ca concurentu pt aceste 2 ar trebui sa fie X3, dar pana la un nou X3 ....
    6 2
  • catalinux
    replica
    @vlad: Nu cred ca am mers amandoi "cu nasu" pe autobuz ca sa ne tragem de sireturi.

    @Paul: Eu mi-am exprimat propria parere, nu inseama ca daca tu vezi masina altfel este de condamnat. Pe de alta parte, nu toata lumea are simt estetic.
    3 2
  • enoeht
    X1
    Spatele este foarte reusit, fata mai putin. Oricum, cine stie ce poate face un BMW nu il cumpara pentru felul in care arata. Interiorul arata bine, pacat ca nu au pus schimbatorul de pe X5/X6. Sigur va avea succes in Romania - este BMW, este SUV, este mai ieftin decat X3,X5,X6. Si se vinde si pe alb ;)
    8 1
  • Flaviu C
    cam
    zicea careva ca fata nu aduce cu nimic de pana acum, parerea mea e ca aduce a seria 7
    are un design placut overall....dar eu nu-i vad rostul oarecum
    clar peste x3 la design....si de marime asemanatoare cu acesta
    se baga peste el cum ar venii
    ideea cuiva de mai sus ca x3 ar tinde spre x5 si x5 spre q7 pare acceptabila..
    6 2
  • QASHQAI
    3 7
  • i like it
    e frumos x1, un singur lucru nu imi place la el si anume stopurile spate.sunt prea ciudate pentru un bmw, in rest arata foarte bine, si va avea succes.iar in ceea ce priveste renault vs bmw... ma abtin, cu greu, dar ma abtin.
    3 3
  • al naibii de urata...
    1.in afara de x6 nu-mi place nici un model de SUV.
    2.acest x1 in poza 20 seamana leit cu un tractor...n-are gram de simetrie...
    3.nu va tot amagiti ca stiti foarte bine ca e foarte urat...
    1 5
  • Super
    Ce sa zic.Modelul este foarte frumos,atat la design-ul exterior cat si la cel interior.

    La exterior se observa cateva elemente inspirate de la seria 7 F01,
    grile mari.Imi plac si farurile de la spate chiar daca par umpik ciudate,dar sunt foarte agresive.

    La interior au facut progrese remarcabile,consola orientata umpik spre sofer,foare reusit.
    Poate ce asi avea de obiectat la interior este schimbatorul de viteze care mi se pare umpic prea aproapede consola centrala,dar in rest e totul ok.

    De la mine are nota 10 cu stelute *****
    3 2
  • maridu
    nelamurire
    Dl Sebastian Toma afirmatia " X1 ar putea imparti o mare parte din gama de motorizari cu fratele sau de platforma, Seria 3 E90." este adevarata
    eu stiam ca x1 e cu seria 1, x3 pe platforma lui seria 3 iar x5 pe platforma lui seria 5 sau ma insel?
    2 1
  • Te inseli, dar putin, pentru ca noua Serie 1 va imparti platforma cu serie 3 pentru a reduce din costuri.
    S-a mai zis, noul X3 va urca in locul lui X5, iar X5 va fi mai mare.
    1 2
  • critiqul
    frumos interior
    INteriorul e souper ok ,exteriorul nu prea e lucrat
    1 3
  • antikitch
    loganarii
    fratilor iar au intrat loganarii sa-si dea cu parerea. fabula cu vulpea si strugurii (cati au auzit de ea...) este perfect valabila. era unu mai sus care scria ca nu se compara X1 cu bullshitul de renault koleus...fratilor!!! si cica ala ar fi mai bun...vai de mama noastra! datorita unora ca voi au ajuns sa vanda astia kia si alte conserve. datorita voua se vor vinde masini chinezesti ptr ca le cumparati voi... astia care credeti ca renault face...masini...care mai au cica 5 stele NCAP...God save us!
    1 0
  • prea lung
    Ma asteptam sa fie mai compacta masina. Intradevar la prima vedere pare disproportionata din cauza compartimentului motorului prea lung dupa parerea mea, parca ar avea acolo in motor amplasat longitudinal.

    In rest nu se poate comenta ceva legat de tehnologia inglobata.

    Ramane de vazut ce succes va avea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru