Primele imagini camuflate cu viitoarea generație BMW Seria 4: coupe-ul producătorului german va avea și versiune M440i cu sistem mild-hybrid și 374 CP

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 29.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primele imagini camuflate și detalii referitoare la noua generație Seria 4. Noul coupe va miza pe setări și mai sportive decât cele întâlnite în cazul lui Seria 3, iar prezentarea ar urma să aibă loc în luna iunie.

În toamna anului trecut, BMW a prezentat Concept 4 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Conform oficialilor companiei, prototipul expus în cadrul evenimentului din Germania anticipa designul viitoarelor Seria 4 și M4.

Acum, BMW a publicat primele imagini cu prototipul viitorul BMW Seria 4. Conform oficialilor constructorului german, fotografiile au fost realizate în timpul unor teste care au avut loc în apropiere de Munchen.

Până în acest moment, prototipurile coupe-ului german au fost testate în Arjeplog, Suedia, la Miramas, Franța și, bineînțeles, pe circuitul de la Nurburgring. În acest moment, inginerii și tehnicienii BMW fac ultimele setări înainte de lansarea pe piață a noului Seria 4.

Deși are la bază actualul Seria 3, viitorul coupe pregătit de BMW propune un pachet mai dinamic. Noul Seria 4 este mai scund cu 57 de milimetri comparativ cu sedanul, iar centrul de greutate a fost coborât cu 21 de mm. Totodată, coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit, iar suspensiile au fost modificate pentru a livra o doză și mai generoasă de sportivitate.

Odată cu noua generație, BMW introduce și versiunea M440i xDrive Coupe.

Această variantă va fi echipată cu motorul pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri care dezvoltă 374 de cai putere între 5.500 și 6.500 rpm și 500 Nm între 1.850 și 5.000 rpm. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală xDrive cu diferențial M Sport. Propulsorul cu ardere internă va miza și pe serviciile unui sistem mild-hybrid la 48V care asigură un plus de 11 cai putere în anumite situații.

Conform unor surse apropiate companiei, noul BMW Seria 4 va fi prezentat în luna iunie.

Comentarii (3)

  • Pare ca seria 4 va avea grila normala, deci M3/M4 vor fi cu grila mare verticala pentru o diferentiere clara, ceea ce este bine, vestea rea este pentru bombardieri, nu vor avea de unde sa procure grila mare sa spuna ca au M, sau sper :).
    7 0
  • Grila aia mare de diferentiere va fi un mare dezastru. Cred ca e pentru prima data cand vad un design auto la care placuta de inmatriculare ii aduce un plus de look, il mai ajuta cat de cat :-)
    4 0
  • Costel
    Dane ,

    cand ii proptit in postura de despot peste designerii BMW taman un individ a carui singura contributie in gama elicei o fost tocmai "atletul si performerul" intre monovolumele din lumea intreaga , Active Tourer pe numele sau intreg ,titulatura oferita de neostenitul marketing bavarez atunci parca-i momentul sa fim onesti si sa recunoastem ca-i destul de fain si asa , loc de mai rau parca se gaseste-ntotdeauna iar ca sa-mi solidific punctu' de vedere is "ajutat" de ultima compacta F40 care reafirma tuturor ca munchenezii nu-s nicidecum la primu' chix estetic si sub nicio forma la ultimu'
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru