Primele imagini cu noua generație BMW Seria 5 dezvăluie o tehnologie care promite mașini fără defecte

de Bogdan Mirică
Duminica, 31.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit un set de fotografii oficiale cu noua generație Seria 5. Mașina este camuflată și pozează alături de o nouă tehnologie de scanare a defectelor de fabricație.

Introdusă pentru prima dată în anul 2010, actuala generație BMW Seria 5 a reușit să se achite cu succes de îndatoririle sale fiind încă un succes comercial pentru constructorul bavarez. După șase ani de activitate, modelul se pregătește să iasă la pensie.

În așteptarea noii generații, BMW ascute nerăbdarea fanilor cu o serie de imagini oficiale ale viitorului Seria 5, camuflat însă foarte bine. Fotografiile au fost făcute în interiorul fabricii BMW și surprind și nouă tehnologie de scanare 3D a vehiculelor. Brațele roboților din imagini creează un model digital precis al mașinii, capabil să observe cu o precizie de până la 0.1 milimetri orice deviație sau defect de fabricație.

”Aceste date permit observarea unor probleme într-un stadiu incipient, sunt mult mai precise și necesită operațiuni de retușare mult mai puțin costisitoare”, afirmă BMW în comunicatul de presă care însoțește imaginile.

Esential 7 generații de BMW Seria 5 se vor face odată cu lansarea noului model.
Constructorul german este primul producător care folosește această tehnologie de identificare a defectelor.

A șaptea generație a modelului Seria 5, botezat cu numele de cod G30, este așteptat să debuteze oficial în toamna acestui an, cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Lansarea comercială ar urma să se facă la finele acestui an, începutul lui 2017, în funcție de piața pe care se va comercializa. 

Comentarii (7)

  • Sunt convins ca va fi o masina fara defect ! Daca actualul nu prea ii gasesti defect....asta de apare sigur o sa impresioneze la orice !
    15 26
  • totusi si acest bmw va deveni cu defecte in momentul in care se va urca la volanul ei cineva....oricine,eu ,tu sau altii..singura realitate fara defecte este dumnezeu...hai sa nu cadem in,, idolatrie tehnologica""....si sunt fan bmw
    26 21
  • @q Singura realitate aia fara defecte e aia care a creat omenirea si apoi a omorat-o aproape toata prin genocid? Am mai auzit de recall-uri masive dar asta parca a fost prea de tot :)))
    5 21
  • Mircea
    Defectele apar dupa ce le conduci :))
    10 6
  • Ar fi de apreciat dacă Bmw ar investi în educația proprietarilor :
    1. Cum să nu "piardă controlul volanului";
    2. Cum să folosească semnalizarea, că de aia e pusă acolo;
    3. Cum să parcheze doar pe un loc și nu pe cel de handicapați dacă nu sunt;
    4. Cum să facă o depășire fără să îi încurce pe alții;
    5. Cum să meargă în coloană dacă este necesar;
    6. Cum să nu claxonexe fără motiv;
    7. Cum să nu facă flash-uri pe autostradă dacă cineva depășește în fața lor.
    Deci degeaba investim în tehnologie dacă lăsăm mașinile bune și fără defecte pe mâinile tuturor proștilor.
    29 13
  • Vali! Cele 7 observatii ale tale sunt extraordinare. Prin reducere la absurd, daca toate bmw-urile dispar de pa suprafata pamantului, vom avea parte de un trafic auto ideal?
    Cum crezi ca Pamantul va deveni mai curat si mai frumos? Oare trebuie sa dispara totii oamenii? Mai gandeste-te si tu un pic!
    18 13
  • Nu este vorba de nici o tehnologie noua.

    Tehnologia exista de ceva ani si se numeste masurare 3D (mai precisa decat cea prin atingere cu palpator cu bila de rubin), in poze sunt 2 brate robotice fiecare avand cate un scanner 3D care face poze (piesa rosie).

    Se poate masura cam orice geometrie exterioara, in afara de semi-cavitati unde nu se poate poza, unde nu se poate poza se foloseste in continoare tehnica cu palpator.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru