Primele imagini cu SUV-ul coupe Geely: platformă comună cu Volvo XC40 și același motor pe benzină cu 247 CP

de Paul Cosma
Sambata, 19.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Geely au publicat primele imagini cu un nou SUV coupe. Deocamdată sub numele de cod “FY11”, modelul va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40 și va beneficia de același motor pe benzină de 2.0 litri cu 247 CP și 350 Nm.

Grupul Geely, proprietarul Volvo, pregătește lansarea a 3 modele noi în 2019, printre care un sedan 100% electric și un MPV.

Al treilea model ce va fi lansat de chinezi în acest an este un SUV coupe, momentan sub numele de cod “FY11”. Geely a publicat primele imagini oficiale cu modelul său ce va fi construit pe aceeași platformă CMA ca Volvo XC40.

Datele tehnice încă nu au fost dezvăluite în totalite, dar știm că noul SUV va beneficia de același motor pe benzină de 2.0 litri cu 247 cai putere și un cuplu de 350 Nm, ca în cazul lui XC40. Mașina va avea atât versiune cu tracțiune față, cât și 4x4.

Geely a transmis că informațiile complete și numele noului SUV vor fi dezvăluite în viitorul apropiat. Chinezii nu au făcut nicio mențiune cu privire la un posibil debut european al modelului, însă scenariul nu este exclus.

Comentarii (4)

  • Pasajele roților, tot lateralul, linii, mânere, sunt luate cu totul de la X4, nu doar așa ca inspirație. XC40 trebuia copiat, dacă tot este pe aceeași platformă.
    7 3
  • someone
    e drept ca la design aduce a x4 x6 si alte chestii europene. dar avand in vedere partea tehnica din camara volvo, nu cred ca ar trebui sa existe plangeri
    0 1
  • Arogantul
    grila fata e clar copiata dupa unul din conceptcar volvo de acum vreo 10 ani, parca Univers ii zicea
    2 1
  • Si mie mi se pare ca seamana cu X4 izbitor de mult.
    Daca nu-l vand in europa, pot sa-l copieze de unde vor ei ca nu are nimeni ce sa le faca.
    Daca il vand insa, s-ar putea sa aiba probleme. Oricum cred ca daca vroiau sa-l vanda in Europa ii spuneau Volvo, ca sa poata sa ceara un pret premium.
    Geely nu are reputatie in Europa si deci nu cred cred ca poate vinde la un pret la care sa faca profit (presupunand ca masina nu va fi o petarda.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru