Primele imagini prelucrate digital ale viitorului Peugeot 208

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.07.2011
Francezii de la Auto Plus au prezentat două imagini prelucrate digital ale viitorului Peugeot 208.

Francezii de la AutoPlus au prezentat două imagini prelucrate digital ale viitorului Peugeot 208. Acestea prezintă doar partea frontală a viitorului model de clasă mică al constructorului din Sochaux, dar ne arată direcţia de design în care merge marca franţuzească. Viitorul 208 este încă testat intens de inginerii francezi şi stă ascuns sub un strat gros de camuflaj, dar cele două imagini ne arată aspectul viitorului model. 208 este primul vehicul desenat de cei de la Peugeot după numirea lui Ploue la şefia departamentului de design pentru ambele mărci ale concernului PSA.

Sub capotă, Peugeot 208 va primi şi un motor cu trei cilindri, unitate care va echipa cea mai economică versiune a acestui model. Pentru un plus de economie în modul urban, propulsorul va fi echipat în standard cu un sistem Start&Stop. Versiunea de top, intitulată GTI, este aşteptată să debuteze pe piaţă în compania unui motor 1.6 THP de 200 CP, care ar putea reedita succesul celebrului 205 GTI.

"Peugeot 208 va fi comercializat la nivel global, în Asia, America de Sud şi Europa.

Trebuie să fie recunoscut uşor ca fiind un Peugeot, indiferent de piaţa pe care va fi vândut. Noul 208 va reprezenta o despărţire de trecut. O parte din noul stil poate fi observat pe conceptul SR1. Conceptul SR1 reprezintă idealul nostru în materie de design, cu un aspect atletic, pur, elegant şi precis, cu o alură specifică.", a declarat Jean-Pierre Ploue, director de design la PSA Peugeot-Citroen într-un interviu pentru Automotive News Europe.

Peugeot 208 a crescut în dimensiuni, dar viitoarea generaţie va fi cu aproximativ 50 de kilograme mai uşoară decât 207 graţie aliajelor utilizate la construcţie şi a proiectării inteligente. Există unele zvonuri care sugerează un coupe în stilul lui RCZ şi un roadster cu acoperiş din pânză pentru a facilita apropierea de natură. Nu există încă informaţii despre o eventuală versiune SW, dar sunt şanse mari ca francezii să continue această tradiţie, din moment ce nişa respectivă a fost atacată de aproape toţi constructorii care activează în segmentul B, într-un fel sau altul.

Debutul lui 208 este programat pentru 2012, iar gama francezilor ar putea fi completată cu ajutorul unui SUV bazat pe acest model.

Via | Caradisiac

Comentarii (5)

  • Narcis
    ce porcarie
    8 9
  • Oricum e peste Renault!
    9 4
  • cam aduce cu ford fiesta
    1 0
  • @noni
    E o prelucrare ce nu are treaba cu fiesta:|
    Ce vedem nu e decat o prelucrare destul de nereusita a noi linii de design a celor de la peugeot
    5 0
  • Renault e mai tare!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru