Primele modele electrice ale diviziei de performanță Audi Sport vin în 2020: SUV-urile și limuzinele vor ține capul de afiș

de Daniel Popescu
Joi, 29.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Sport va lansa primele sale modele elecrice începând din 2020, iar pe listă se află în special SUV-uri și limuzine. Un Audi R8 electric nu este planificat în acest moment.

Audi și-a planificat deja lansarea a trei modele electrice până în 2020, an în care divizia de performanță Audi Sport va face de asemenea pasul în această direcție.

Chiar dacă în general vorbim despre modele de performanță, oficialii Audi Sport afirmă că primele modele electrice ale diviziei vor fi de fapt SUV-uri și limuzine, întrucât acest tip de caroserie este preferat în faza inițială.

"Trebuie să începem electrificarea între 2020-2025. Primul pas nu este sub forma unui R8, dar ar putea fi un SUV sau o limuzină, pentru că avem avantaje din punct de vedere al împachetării, al spațiului și al raportului masă-putere", afirmă Stephan Winkelmann, șeful celor de la Audi.

De altfel, oficialul german a exclus practic posibilitatea ca Audi R8 să primească o versiune electrică și susține că cele mai mari șanse în această direcție le are succesorul său. "Avem R8, dar sincer să fiu, cu viziunea și cunoștințele pe care le am astăzi, va fi vorba despre urmașul lui R8", a adăugat Winkelmann.

Pentru lansarea propriilor sale modele electrice, Audi Sport va împrumuta tehnologie de la Audi sau de la alți constructori din cadrul Grupului Volkswagen.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Știrile legate de viitoarele modele electrice Audi si VW sunt prea puține, doar câteva pe săptămână?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru