Primele schițe cu Skoda Kamiq: SUV-ul dedicat pieței din China va fi lansat în aprilie

de Daniel Popescu
Joi, 19.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat câteva schițe cu noul SUV de oraș pe care îl dezvoltă special pentru piața din China. Acesta păstrează numeroase elemente de design de la Kodiaq și Karoq.

Skoda a lansat o gamă de SUV-uri pentru a crește vânzările la nivel global, iar în prezent aceasta este formată din Kodiaq și Karoq. Constructorul ceh va lansa însă la finalul lunii aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, un nou SUV de oraș.

Cel puțin pentru moment, acesta este dezvoltat exclusiv pentru piața din China, iar Skoda a publicat acum primele schițe cu noul model. Imaginile sunt suficient de concludente pentru a evidenția faptul că principalele trăsături de design sunt preluate de la cele două SUV-uri deja existente în gamă.

Astfel, grila frontală are dimensiuni mari și este integrată în blocurile optice, iar pe lateral se observă o linie fluidă care ajunge din extremitatea blocurilor optice până la stopuri. Acestea din urmă au un design mai puțin complex decât în cazul lui Kodiaq și Karoq, element de așteptat în contextul în care modul se adresează unei piețe mai sensibile la preț.

Skoda nu a anunțat oficial numele noului SUV, însă presa internațională speculează de mai mult timp că acesta va fi cunoscut drept Kamiq.

Lansarea unui SUV dedicat chinezilor nu reprezintă o surpriză, în contextul în care 25% din vânzările mărcii se realizează în țara asiatică. Anul trecut, cehii au livrat peste 325.000 de unități în China, în creștere cu 2.5%.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru