Primele schițe oficiale cu viitorul Valkyrie AMR Pro, versiunea de circuit a celui mai impresionant model Aston Martin

de Cornel Șocariciu
Joi, 16.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat primele schițe cu versiunea de circuit a lui Valkyrie. Modelul primește particula AMR Pro și va fi produs în doar 25 de exemplare. Toate unitățile au fost deja rezervate.

Fanii Aston Martin au așteptat de ceva vreme acest anunț. În momentul în care constructorul britanic a prezentat noul Valkyrie, oficialii au declarat că vor asambla 150 de exemplare pentru stradă și alte 25 de unități pentru circuit. Aceasta din urmă se numește Valkyrie AMR Pro, iar astăzi vedem primele schițe oficiale.

Noul Aston Martin Valkyrie AMR Pro a fost dezvoltat în același timp cu versiunea de stradă și a suferit o serie de modificări la nivel estetic. Inginerii Aston Martin și cei din cadrul Red Bull Advanced Technologies au modificat o serie de elemente aerodinamice pentru a oferi performanțe mult mai bune pe circuit.

Sub capota lui Aston Martin Valkyrie se află un motor V12 de 6.5 litri care promite mai multă putere și mai mult cuplu pe versiunea de circuit. Sistemul de tip KERS, asemănător cu cel utilizat pe monoposturile de Formula 1, o să primească o serie de modificări la nivelul software-ului. Așa cum probabil ați intuit, Aston Martin nu oferă informații despre puterea totală a sistemului de propulsie.

În cazul versiunii de stradă, zvonurile anunțau o putere maximă de 1.130 de cai, însă nici această valoare nu a fost confirmată de oficialii Aston Martin.

Pentru o masă redusă, inginerii au optat pentru fabricarea unor elemente din materiale și mai ușoare, dar și pentru eliminarea anumitor accesorii de interior.

"Versiunea de stradă a stabilit noi standarde în ceea ce privește performanța și tehnologia, iar prin intermediul versiunii Valkyrie AMR Pro limitele sunt, în continuare, depășite. Este un proiect remarcabil", a declarat Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin.

Livrarile noului Aston Martin Valkyrie AMR Pro sunt programate pentru 2020, iar toate cele 25 de exemplare au fost deja rezervate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru