Primii paşi spre electrificare: Audi Q5 va avea o versiune electrică şi va fi produs în Mexic

de Daniel Popescu
Vineri, 17.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q5 va primi în următorii ani o versiune pur electrică ce va fi produsă la noua fabrică din Mexic a constructorului german.

În aceeaşi săptămână în care grupul Volkswagen a anunţat dezvoltarea a 30 de modele electrice până în 2025, presa internaţională anunţă primele planuri concrete ale celor de la Audi.

Potrivit unor informaţii neoficiale dezvăluite de publicaţia Automotive News, constructorul de la Ingolstadt intenţionează să lanseze o versiune pur electrică a lui Audi Q5, unul dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului.

Producţia modelului se va realiza doar la noua fabrică care va fi inaugurată de Audi în Mexic la sfârşitul lunii septembrie şi care este capabilă să producă circa 150.000 de unităţi pe an.

Urmareste Automarket
Pentru început, la fabrică se vor realiza versiuni diesel şi pe benzină pentru Audi Q5, iar lansarea versiunii electrice va avea loc în viitorul apropiat, însă nu a fost stabilită încă o data exactă pentru acest eveniment.
"Se va întâmpla în viitorul apropiat. În prezent pregătesc personalul", afirmă sursele citate de Automotive News.

În prezent, Audi Q5 este produs la fabrica germană de la Ingolstadt, unde este exportat la nivel global. Modelul este realizat şi în China şi India, însă numai pentru pieţele locale.

Pe lângă Q5, Audi plănuieşte şi alte modele electrice. Primul pe listă este Audi Q6, aşteptat pentru prima parte a anului 2018, după care vor sosi şi Audi Q1 şi Audi Q8 până la sfârşitul anului 2020.

Via Hybrid Cars

Comentarii (4)

  • inexorabil
    Ecologismul și globalizarea (inclusiv pe plan auto) nu mai prezintă niciun secret pentru nimeni, dar…Audi…electric…Mexic…Cum s-o fi repercutând acest melanj de termeni pe retina puriștilor?
    4 1
  • Electric sau classic, who cares? De-aia-I bine sa ai un SUV in America :):):):)

    https://www.youtube.com/watch?v=ONmHI1D_5_w
    1 0
  • Manipulare!
    Probabil vor minti din nou asupra cuplului sau a altor date tehnice, precum consumul energetic sau autonomia.

    Aceeasi Marie, cu alta palarie... sau sa-i spunem Sombrero?
    3 2
  • Watch on Youtube
    " Embarrasing moment for the new Audi Q5 "
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru