Primul Aston Martin electric este aici: Rapide E are două motoare electrice, 610 cai și 950 Nm: autonomie de 320 de kilometri și producție limitată la 155 de exemplare

de Paul Cosma
Marti, 16.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat primul său model electric la salonul de la Shanghai. Noul Rapide E are două motoare electrice care dezvoltă 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm. Autonomia este estimată la peste 320 de kilometri, producția lui Rapide E va fi limitată la 155 de exemplare, însă prețul nu a fost dezvăluit.

În toamna anului trecut, Aston Martin a început campania de teasing pentru primul model electric din istoria companiei. 

Acum a venit momentul ca noul Aston Martin Rapide E să își facă debutul în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Rapide E este gata de producție și beneficiază de două motoare electrice pe puntea spate, acestea dezvoltând un total de 610 cai putere și un cuplu de 950 Nm.

Primul model electric de la Aston Martin mizează pe o arhitectură cu acumulatori care suportă o tensiune de 800V, iar capacitatea bateriilor este de 65 kWh. Britanicii spun că autonomia este de peste 320 de kilometri, valoare calculată conform noului ciclu de testare WLTP.

Dezvoltat în parteneriat cu William Advanced Engineering, noul Rapide E va fi produs în doar 155 de exemplare, fără ca prețul să fie dezvăluit de constructor. În cazul lui Rapide E, bateriile au fost amplasate în spațiul ocupat de motorul V12, cutia de viteze și rezervorul ce se regăseau pe clasicul Rapide.

Rapide E promite o viteză maximă de 250 km/h și o accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde.

Aston Martin susține că primul său model electric are nevoie de cel mult 3 ore pentru încărcarea rapidă și completă a bateriilor.

Producția lui Aston Martin Rapide E va demara în 2019 în cadrul fabricii din St Athan, Țara Galilor, aceeași uzină unde va fi construit și primul SUV de la Aston Martin.

Via Aston Martin

Comentarii (1)

  • andrei
    haideti ma, so pe el. ca va vaitati toata ziua ca doar tesla face electrice. na, ca a facut si aston martin. dar bani sa il luati aveti? :)
    ca asta sub 100k euro nu e.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru