Primul "glonte" tras de Karim Habib, ex-designer șef BMW: Infiniti Q Inspiration Concept

de Mircea Meşter
Joi, 04.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul șef de design al celor de la Infiniti, Karim Habib, reintră sub reflectoare după ce a părăsit corabia BMW. Punctul de interes: conceptul Q Inspiration, un indiciu al noii ere estetice în cazul celor de la Infiniti.

Pe măsură ce ne apropiem de ziua deschiderii primului salon auto major din 2018, cel de la Detroit, constructorii auto încep să "desfacă" puțin câte puțin cadourile pe care ni le-au pregătit cu această ocazie. Este și cazul celor de la Infiniti, care vor prezenta la salonul nord-american un concept ce astăzi își dezvăluie liniile posterioare.

Numele său oficial este Infiniti Q Inspiration Concept și, așa cum putem ușor deduce, ne va prezenta o siluetă și linii pe care le vom admira ulterior pe coupe-urile și sedanurile de serie ale mărcii japoneze premium. Conform foarte succintului comunicat pe care Infiniti l-a publicat în momentul prezentării fotografiei, conceptul "este prima manifestare a noului limbaj de design Infiniti dedicat unei ere a sistemelor de propulsie avansate", ceea ce înseamnă că vorbim despre un design adaptat cerințelor și modificărilor estetice pe care le va aduce epoca hibridizării și a electrificării în gama Infiniti.

Cel mai interesant aspect legat de noul concept este însă faptul că Infiniti Q Inspiration este primul produs dezvoltat sub bagheta lui Karim Habib, noul designer-șef al mărcii japoneze. Habib s-a făcut remarcat ca designer de exterior și apoi designer-șef al celor de la BMW, "transferul" său la Infiniti fiind una dintre cele mai importante mutări din industrie în cursul anului trecut.

"Scopul nostru este acela de a duce arhitectura clasică de sedan într-un nou stadiu al evoluției sale.

Experimentăm cu noi proporții într-un segment deja bine delimitat odată cu apariția noii generații de motoare mult mai compacte și mai inteligente, ceea ce face ca noul Q Insipiration să ofere o capotă mai scurtă, dar un profil alungit, beneficiile imediat fiind vizibile în spațiul și confortul interior pe care îl oferă acest nou layout", spune Karim Habib.

Prezentarea oficială a lui Infiniti Q Inspiration va avea loc în 15 ianuarie în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Comentarii (1)

  • Din unghiul asta aduce mult a Panamera.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru